Κουέντιν Ταραντίνο: «Θα αποσυρθώ μετά τη δέκατη ταινία μου»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014 12:08 Κουέντιν Ταραντίνο: «Θα αποσυρθώ μετά τη δέκατη ταινία μου»

Σαν ένας άλλος Στίβεν Σόντερμπεργκ, ο Ταραντίνο ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ολοκληρώσει την λαμπρή του σκηνοθετική καριέρα πρόωρα, πριν χάσει το άγγιγμά του και όσο ακόμη είναι σε ζήτηση.

Λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη των γυρισμάτων της νέας του ταινίας, «The Hateful Eight», ο Κουέντιν Ταραντίνο έδωσε μία εκτενή συνέντευξη ενώπιον ενός κοινού επενδυτών και επαγγελματιών της βιομηχανίας στο American Film Market, από όπου προέκυψαν οι εν λόγω δηλώσεις.

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να μείνεις στη σκηνή μέχρι οι άνθρωποι να σε παρακαλούν να κατέβεις. Μου αρέσει η ιδέα να τους αφήνεις να θέλουν λίγο παραπάνω. Νομίζω ότι η σκηνοθεσία είναι για τους νέους και μου αρέσει η ιδέα ενός ομφάλιου λώρου ανάμεσα στην πρώτη και την τελευταία μου ταινία.

Δεν προσπαθώ να ειρωνευτώ όποιον πιστεύει το αντίθετο, αλλά θέλω να φύγω όσο είμαι ακόμα αναμμένος… Μου αρέσει ότι θα αφήσω μία φιλμογραφία των δέκα ταινιών, οπότε έχω ακόμη δύο μετά από αυτήν [σ.σ. το «The Hateful Eight»]. Δεν είναι πέρα για πέρα σίγουρο, αλλά αυτό είναι το σχέδιο.»

Πώς γίνεται, όμως, ο Ταραντίνο να επιβιώσει χωρίς σινεμά; Το ίδιο αναρωτήθηκε φωναχτά και ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, που ήταν στη σκηνή μαζί με τον σκηνοθέτη. «Δεν τις πιστεύεις αυτές τις βλακείες, έτσι; Τι θα κάνεις αν δεν κάνεις αυτό;»

Ο Ταραντίνο αστειεύτηκε ότι θα οδεύσει προς τα σεβάσμιά του χρόνια «γράφοντας θεατρικά έργα και βιβλία» αλλά επίσης αναγνώρισε το ενδεχόμενο να αλλάξει γνώμη: «Αν φτάσω την δέκατη, κάνω καλή δουλειά και δεν τα κάνω χάλια, τότε είναι ένας καλός τρόπος να τελειώσω την καριέρα μου.

Αν, αργότερα, βρω μια καλή ταινία, δεν είναι ότι δεν θα την κάνω απλώς επειδή είπα ότι δεν θα την κάνω. Αλλά δέκα ταινίες, και να τους αφήσεις να σε θέλουν ακόμη – καλό ακούγεται αυτό.»

Προς το παρόν, επικεντρώνει την προσοχή του στην νέα του ταινία, η οποία, ελπίζει, θα βοηθήσει στο να διατηρήσει ζωντανή την αγάπη του κοινού για την κινηματογραφική αίθουσα.

«Αν κάνουμε καλά τη δουλειά μας, θα υπενθυμίσουμε στον κόσμο γιατί αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να δεις στην τηλεόραση, ότι είναι μία εμπειρία που δεν μπορείς να έχεις όταν βλέπεις ταινίες στο διαμέρισμά σου, στο iPhone ή το iPad σου.

Ελπίζω ότι οι άνθρωποι θα πουν ότι αξίζει να μαζέψεις χρήματα για αυτήν την εμπειρία και ότι θέλουν περισσότερες τέτοιες στιγμές.»

cinemag.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση