Βραβεία Όσκαρ 2022: Η περίεργη σύμπτωση στις κατηγορίες Β’ Ρόλων

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Μαρτίου 2022 22:49 Βραβεία Όσκαρ 2022: Η περίεργη σύμπτωση στις κατηγορίες Β’ Ρόλων

Τα βραβεία Όσκαρ μετρούν 94 χρόνια ζωής και έχουν προσφέρει πολλές μοναδικές στιγμές στην ιστορία του κινηματογράφου, όπως και πολλές συμπτώσεις μεταξύ των ηθοποιών που κερδίζουν το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο.

Μία από αυτές τις συμπτώσεις μπορεί να συμβεί και στη φετινή τελετή (28.03.2022/ 03.00 π.μ.), στην κατηγορία των Όσκαρ για τους Β’ Ρόλους (Supporting Actor/Actress). Πιο συγκεκριμένα, υποψήφιος είναι ο νεαρός ηθοποιός, Κόντι Σμιτ-ΜακΦί, 25 ετών, ο οποίος μπορεί να γίνει ο δεύτερος νεαρότερος ηθοποιός που κερδίζει το βραβείο στην κατηγορία Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Η Εξουσία του Σκύλου» σε σκηνοθεσία Τζέιν Κάμπιον.

Πίσω στο 1993, η Άνα Πάκουιν έγινε η δεύτερη νεαρότερη ηθοποιός που κέρδισε βραβείο Όσκαρ, σε ηλικία 11 ετών, στην κατηγορία Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «The Piano» από το 1993, σε σκηνοθεσία πάλι της Τζέιν Κάμπιον. 

Φαίνεται πως η καταξιωμένη σκηνοθέτις ξέρει να βγάζει τον καλύτερο εαυτό των νεαρών ηθοποιών που παίζουν στις ταινίες της, οι οποίοι φτάνουν μέχρι και την κορυφή, κερδίζοντας ένα βραβείο Όσκαρ.

Για την ιστορία, ο νεαρότερος ηθοποιός που έχει κερδίσει Όσκαρ Β’ Ανδρικού ρόλου είναι ο Τίμοθι Χάτον, σε ηλικία 20 ετών, για την ερμηνεία του στην ταινία «Ordinary People», το 1981.

Για τις γυναίκες, η νεαρότερη που έχει κερδίσει το Όσκαρ Β’ Γυναικείου ρόλου, το 1974 για την ερμηνεία της στην ταινία «Paper Moon», είναι η Τέιτουμ Ο’ Νιλ, σε ηλικία 10 ετών.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση