Τα 5 λάθη σε πασίγνωστες ταινίες που μόνο οι πιο προσεκτικοί θεατές μπορούν να εντοπίσουν

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Απριλίου 2022 16:59 Τα 5 λάθη σε πασίγνωστες ταινίες που μόνο οι πιο προσεκτικοί θεατές μπορούν να εντοπίσουν

Σημεία που γίνονται αντιληπτά μόνο από... «ψείρες».

Η παραγωγή των ταινιών που αγαπάμε απαιτεί μια μνημειώδη προσπάθεια από πολλούς ανθρώπους που εργάζονται ακούραστα για να διασφαλίσουν ότι όλα θα βγουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι μερικές φορές, εν μέσω όλης αυτής της φασαρίας της παραγωγής, μπορεί να προκύψουν μικρά λάθη συνέχειας που δεν καταγράφονται στην αίθουσα μοντάζ.

Πολλές φορές έχουν φτάσει στις οθόνες μας λαθάκια στο μοντάζ τα οποία είναι εξόφθαλμα και μπορεί να τα έχουμε παρατηρήσει από την πρώτη στιγμή, μπορεί όμως να έχουν περάσει χρόνια και δεκάδες προβολές και να μην έχουμε εντοπίσει αυτές τις μικρές παρασπονδίες.

Ας δούμε λοιπόν 5 παραδείγματα από πασίγνωστα φιλμ που έχουν αγαπηθεί από εκατομμύρια θεατές με λαθάκια τα οποία εντόπισαν «ψείρες».

1 – The Lord of the Rings: The Two Towers

2 – E.T. the Extra-Terrestrial

Ο αποχαιρετισμός του Έλιοτ και του εξωγήινου φίλου του είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές από το E.T. the Extra-Terrestrial και του σινεμά γενικότερα. Ωστόσο, ήμασταν τόσο απασχολημένοι με το κλάμα που μας προξένησε που δεν προσέξαμε τη λεπτομέρεια ότι όταν ο Ε.Τ. σηκώνει το δάχτυλό του για να τον αποχαιρετήσει, το κάνει με το δεξί του χέρι, αν και στο επόμενο πλάνο βρίσκεται με το αριστερό χέρι ψηλά. Αυτό το λάθος διορθώθηκε ψηφιακά στην επανέκδοση του 2002.

3 – Matrix

Η πρώτη ταινία Matrix ήταν ο ορισμός της απόλυτης επιτυχίας για τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας. Αυτό δεν την απαλλάσσει από το να έχει ένα μικρό λάθος που συμβαίνει στη σκηνή όπου ο Νίο καθοδηγείται από τον Μορφέα και πέφτει το κινητό του τηλέφωνο από έναν ουρανοξύστη. Στο πρώτο πλάνο φαίνεται ένας πολυσύχναστος δρόμος που ξαφνικά εμφανίζεται άδειος στο επόμενο καρέ.

4 – Men in Black

Το πρώτο μέρος της ταινίας Men in Black ηταν μία τεράστια εισπρακτική επιτυχία και έκανε διάσημο τον Will Smith. Η ταινία, ωστόσο, περιέχει ένα μικρό λάθος σε μια σκηνή όπου οι πράκτορες K και J συζητούν με τον Zed. Εκεί, μπορείτε να δείτε ότι ο Tommy Lee Jones να σταυρώνει τα πόδια του ανάμεσα στα πλάνα, χωρίς να υπάρχει κάποια εμφανής κίνηση ενδιάμεσά τους.

5 – Batman: The Dark Knight

Το Batman: The Dark Knight δημιούργησε ένα σπουδαίο προηγούμενο για τις ταινίες υπερηρώων, ειδικά μετά τη σπουδαία ερμηνεία του Heath Ledger ως Joker. Στην αρχή της ταινίας, μπορούμε να παρατηρήσουμε σε μια συζήτηση του Batman με τον Επίτροπο Gordon ότι, όταν εμφανίζεται ο Batman, η γυναίκα που συνοδεύει τον αστυνομικό γυρίζει σε μεσαία απόσταση, ενώ στο επόμενο πλάνο εμφανίζεται πολύ πιο κοντά στην πόρτα.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση