Star Wars: Μετά από 45 χρόνια ο Τζέιμς Ερλ Τζόουνς «εγκαταλείπει» τον Darth Vader

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 15:20 Star Wars: Μετά από 45 χρόνια ο Τζέιμς Ερλ Τζόουνς «εγκαταλείπει» τον Darth Vader

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ηθοποιός αποσύρεται οριστικά από τον διάσημο κακό του αμερικανικού σινεμά

Ο Τζέιμς Ερλ Τζόουνς δεν θα είναι πια η φωνή του πιο εμβληματικού κακού του Star Wars, Darth Vader.

Ο 91χρονος ηθοποιός είχε δώσει στην Lucasfilm και τη μητρική της εταιρεία, Disney, το πράσινο φως για να χρησιμοποιούν τη φωνή του σε ψηφιακές αναπαραστάσεις του εμβληματικού κακού που έχει υποδυθεί για σχεδόν 45 χρόνια.

Ο διάσημος ηθοποιός ωστόσο  σύμφωνα με πληροφορίες του People, αποσύρθηκε από τη συμφωνία ψηφιακής χρήσης της φωνής του, αλλά εξακολουθούσε να λειτουργεί συμβουλευτικά ακόμα και στα πρόσφατα Star Wars, με τελευταία την σειρά της Disney+ Obi-Wan Kenobi. 

Σε ένα άρθρο του Vanity Fair, αποκαλύφθηκε ότι η ουκρανική start-up Respeecher συνεργάζεται με τη Lucasfilm εδώ και χρόνια για να δημιουργήσει την αξέχαστη φωνή που χρησιμοποίησε ο Τζόουνς πριν από 45 χρόνια.

Η φωνή του ηθοποιού έχει αλλάξει με τα χρόνια και ο ίδιος έχει αποσυρθεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό από τον χαρακτήρα του Vader.

Ο Τζόουνς ήταν η φωνή του τρομερού Darth Vader από τότε που κυκλοφόρησε η πρώτη ταινία το 1977. Δεν έχει φορέσει ποτέ το κοστούμι, το κράνος και την κάπα, αλλά έχει δώσει εικονικές ερμηνείες με κλασική ατάκα το «I am your father» στον Λουκ Σκαϊγουόκερ.

Η εταιρεία Respeecher χρησιμοποιεί αρχειακές ηχογραφήσεις και τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία νέων διαλόγων χρησιμοποιώντας φωνές από το παρελθόν.

Ο Τζόουνς έχει ηχογραφηθεί «δεκάδες φορές», είπε ο Μάθιου Γουντ της Skywalker Sound στο Vanity Fair.

Με πληροφορίες του People

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση