Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποχαιρετά τη Μέση Γη ο Πίτερ Τζάκσον

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2014 12:36 Αποχαιρετά τη Μέση Γη ο Πίτερ Τζάκσον

Δεν θα γίνουν άλλες ταινίες, όπως δήλωσε ο διάσημος σκηνοθέτης

Πρόσφατα ο Σερ Ίαν Μακ Κέλεν (εν συντομία Γκάνταλφ), αναπτέρωσε το ηθικό των απανταχού φίλων του φανταστικού κόσμου που έχει δημιουργήσει ο Τόλκιν, αποκαλύπτοντας πως ο βραβευμένος με όσκαρ, σκηνοθέτης, Πίτερ Τζάκσον, θα επιστρέψει με νέα ταινία με παρόμοιο μυθιστορηματικό περιεχόμενο.



Όμως, ο ίδιος ο Τζάκσον έσπευσε να δώσει τέλος στις φήμες αυτές αποκαλύπτοντας πως η επερχόμενη τελευταία ταινία της τριλογίας «Χόμπιτ», θα αποτελέσει και το κύκνειο άσμα της μεταφοράς της Μέσης Γης στη μεγάλη οθόνη.



Σε συνέντευξη που παραχώρησε χτες, ο σκηνοθέτης του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, ισχυρίστηκε πως δεν θα προχωρήσει στη δημιουργία άλλης ταινίας βασισμένης στο έργο του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, για νομικούς λόγους.

 «Τα δικαιώματα των έργων του Τόλκιν, ανήκουν στο ίδρυμα Τόλκιν και τα δικαιώματα για τις ταινίες "Άρχοντας των Δαχτυλιδιών" και "Χόμπιτ", πουλήθηκαν τη δεκαετία του '60 από τον καθηγητή Τόλκιν. Όμως μόνο αυτά τα δυο έργα έχουν πουληθεί, και χωρίς τη συνεργασία του ιδρύματος, δεν θα μπορέσουν να γίνουν άλλες ταινίες».

Η αιτία βρίσκεται στα λεγόμενα του γιου, του μεγάλου δημιουργού, Κρίστοφερ, που ισχυρίζεται πως ο Τόλκιν «εξελίχθηκε σε τέρας, που καταβροχθίστηκε από την ίδια του τη δημοτικότητα και απορροφήθηκε από το παράλογο της εποχής μας».

Τα λεγόμενα αυτά εκφράζουν την αντίθεση στην εμπορευματοποίηση του έργου του Τόλκιν, καθώς σύμφωνα με τον Κρίστοφερ, «το χάσμα μεταξύ της ομορφιάς και της σοβαρότητας του έργου του πατέρα του, με την κατάσταση στην οποία έχει φτάσει το έργο του, έχουν μετατρέψει την αισθητική και το φιλοσοφικό του υπόβαθρο σε ένα τίποτα». Οπότε η μόνη λύση που υπάρχει για τον Κρίστοφερ Τόλκιν είναι «να στρέψει το κεφάλι του αλλού».

protothema.gr