Ο "Σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι" δεν είναι ανάμεσά μας!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Αυγούστου 2017 16:44 Ο "Σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι" δεν είναι ανάμεσά μας!

Πέθανε ο σκηνοθέτης Tobe Hooper.

Όταν η ταινία πρωτοκυκλοφόρησε το 1974 προκάλεσε μεγαλύτερο πανικό απ' όσο είχε προκαλέσει ο «Εξορκιστής» λίγα χρόνια πριν με τους περισσότερους κριτικούς κινηματογράφου να την χαρακτηρίζουν ως την «πιο αρρωστημένη ταινία όλων των εποχών», τίτλο που φέρει με καμάρι μέχρι σήμερα.

Η ταινία δεν είναι άλλη από τον «Σχιζοφρενή Δολοφόνο με το Πριόνι» (αυθεντικός τίτλος «The Texas Chainsaw Massacre») η οποία και αποτέλεσε το πνευματικό τέκνο του Tobe Hooper, ο οποίος και έφυγε από τη ζωή στο Λος Άντζελες, σε ηλικία 74 χρονών.

Ο Hooper είχε γυρίσει τον «Σχιζοφρενή Δολοφόνο...» με ελάχιστα χρήματα και θεωρείται μαζί με τον George Romero ως ο «πατριάρχης» του σύγχρονου κινηματογράφου τρόμου, καθώς έβγαλε τη φρίκη από τα γοτθικά κάστρα και τη μετέφερε στην καθημερινότητα.

O Hooper στη συνέχεια είχε μια μάλλον άνιση πορεία, καθώς συνεργάστηκε μεν με τον Steven Spielberg στην ταινία «Poltergeist», ωστόσο έχασε πλήρως το δημιουργικό έλεγχο της ταινίας, την οποία θεωρείται ότι τη σκηνοθέτησε ο Spielberg.

Από εκεί και πέρα επέστρεψε στις ταινίες χαμηλού προϋπολογισμού που συνέχισε να γυρίζει μέχρι το τέλος της ζωής του.

topontiki.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση