Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάννες 2018: Η μεγάλη αλλαγή που ανακοινώθηκε - Οριστικά τέλος οι...

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 12:00 Κάννες 2018: Η μεγάλη αλλαγή που ανακοινώθηκε - Οριστικά τέλος οι...

Τι δεν θα ξαναδούμε από φέτος στο κόκκινο χαλί των Καννών. Τι απαγορεύεται αυστηρά στους προσκεκλημένους για να μην τσαλακώνουν το μεγαλείο του Φεστιβάλ.

Δύο σημαντικές αλλαγές θα υλοποιηθούν από φέτος στο Φεστιβάλ για να ενισχυθεί το κύρος και η βαρύτητά του. 

Η πρώτη αλλαγή είναι ότι πλέον οι λαμπεροί προσκεκλημένοι απαγορεύεται να έχουν μαζί τους κινητά και να βγάζουν selfies στο κόκκινο χαλί επειδή «τσαλακώνουν το μεγαλείο των Καννών».

O Τιερί Φρεμό ήταν αυτός που αναδιοργάνωσε το πρωτόκολλο στο επερχόμενο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών απαγορεύοντας τις selfies στο κόκκινο χαλί.

«Στο κόκκινο χαλί, η επουσιώδης πτυχή και η επιβράδυνση που προκαλείται από την ενόχληση που προκύπτει από αυτές τις selfies αμαυρώνει την ποιότητα της εμπειρίας του κόκκινου χαλιού και του Φεστιβάλ» είπε τονίζοντας πως το κινητό «τσαλακώνει το μεγαλείο των Καννών».

Η άλλη σημαντική αλλαγή είναι ότι πλέον κριτικοί και οι δημοσιογράφοι θα βλέπουν τις ταινίες στο θέατρο Debussy την ίδια ώρα που οι προσκεκλημένοι θα παρακολουθούν στην κεντρική αίθουσα τις βραδινές παγκόσμιες πρεμιέρες, όπως ανάφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ των Καννών Τιερί Φρεμό σε συνέντευξή του στο Le Film Francais.

Η αλλαγή έγινε για να ενισχυθεί το κύρος και η βαρύτητα των γκαλά με τις πρεμιέρες των ταινιών.

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών που τον Μάιο γιορτάζει την 71η επέτειό του, πολύ συχνά οι σκληρές κριτικές που δημοσιεύονται νωρίτερα μπορούν να διαλύσουν τις προοπτικές μιας ταινίας ακόμη και πριν από τη λαμπερή πρεμιέρα σε gala στο Palais.

Η πρακτική αυτή έχει στρέψει ορισμένους κινηματογραφιστές και στούντιο σε άλλα Φεστιβάλ, όπως της Βενετίας και του Τορόντο, όπου οι κριτικές ταινιών πιστεύεται ότι είναι πιο ήπιες.

Ο Φρεμό είπε ότι με την απαγόρευση των πρωινών προβολών επιδιώκεται «η ανανέωση της ελκυστικότητας και της λάμψης των βραδινών γκαλά», σύμφωνα με το Variety.

«Στις 7 μμ οι εκπρόσωποι του Τύπου θα βλέπουν την ταινία την ίδια στιγμή στο Debussy. Η αγωνία θα είναι ολοκληρωτική!» δήλωσε ο Φρεμό στο Le Film Francais.

 

REUTERS
REUTERS

 

REUTERS
REUTERS

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ