Ρίτσαρντ Μπράνσον: Ο πρώτος δισεκατομμυριούχος που έφτασε στο όριο του διαστήματος

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021 11:33 Ρίτσαρντ Μπράνσον: Ο πρώτος δισεκατομμυριούχος που έφτασε στο όριο του διαστήματος

Στα 88 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη πέταξε το Unity της Virgin Galactic - Τι έγραψε ο Έλον Μασκ - Η μαγική πτήση σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας - Τι θα κάνει ο Τζεφ Μπέζος

Μπορεί ο Αμερικανός ανταγωνιστής του, δισεκατομμυριούχος, Τζεφ Μπέζος να επιχειρεί να σαμποτάρει το ταξίδι του Βρετανού ιδρυτή της Virgin, Ρίτσαρντ Μπράνσον, με το επιχείρημα ότι φθάνοντας στα 88 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της Γης δεν... άγγιξε το Διάστημα (έπρεπε να φθάσει τα 100 χλμ), ωστόσο, τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης πλέκουν το εγκώμιο στον Βρετανό πάμπλουτο γενειοφόρο.

Ανεξάρτητα από τους ισχυρισμούς του Μπέζος, ο Βρετανός Μπράνσον είναι ο πρώτος δισεκατομμυριούχος που έκανε το ταξίδι αυτό με έναν κινητήρα που αναπτύχθηκε από μια εταιρεία την οποία ο ίδιος ίδρυσε, νικώντας τον διαστημικό του αντίπαλο που αναμένεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου να πραγματοποιήσει την πτήση στις 20 Ιουλίου.

Το εξαθέσιο σκάφος του Μπράνσον, με την ονομασία «Unity», αναχώρησε τοποθετημένο κάτω από τα φτερά του μητρικού σκάφους VMS Eve, βαφτισμένο προς τιμήν της μητέρας του Μπράνσον.

000_9EM7AC
Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος, οι δύο πιλότοι και τα τρία στελέχη της Virgin Galactic είχαν για λίγα λεπτά την εμπειρία της έλλειψης βαρύτητας και θαύμασαν τον μαύρο ουρανό και την καμπυλότητα της Γης. Το διαστημικό σκάφος του Μπράνσον προσγειώθηκε χωρίς προβλήματα χθες στο Νέο Μεξικό μετά την πτήση του στο διάστημα. Προσγειώθηκε σε μια πίστα της βάσης Spaceport America περίπου στις 09:40 (τοπική ώρα, 18:40 ώρα Ελλάδας).

Μόλις πάτησε το πόδι του στη Γη, ο Μπράνσον γιόρτασε το διαστημικό του επίτευγμα ανοίγοντας σαμπάνια, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα «The Sun». Το αφεντικό της Tesla, Έλον Μασκ, έσπευσε να συγχαρεί τον διαστημικό αντίπαλό του, Ρίτσαρντ Μπράνσον για το ιστορικό του επίτευγμα. Έγραψε στο Twitter ως απάντηση της ιστορικής αποστολής. «Συγχαρητήρια, ωραία πτήση».

Μάλιστα, ο Έλον Μασκ έσπευσε να αγοράσει εισιτήριο για να ταξιδέψει με το διαστημικό σκάφος του Σερ Ρίτσαρντ δαπανώντας το ποσό των 10.000 δολαρίων. Όπως αναφέρει το Associated Press, o Βρετανός Μπράνσον, έκανε ένα βήμα πιο κοντά στον διαστημικό τουρισμό νικώντας τον βαθύπλουτο Αμερικανό αντίπαλό του Τζεφ Μπέζος.

Ο 70χρονος Μπράνσον και πέντε συνεργάτες του από την εταιρεία διαστημικού τουρισμού της Virgin Galactic έφτασαν σε ύψος 88 χιλιομέτρων πάνω από την έρημο του Νέο Μέξικο- αρκετά για να βιώσουν τρία έως τέσσερα λεπτά την έλλειψη βαρύτητας και να παρακολουθήσουν από ψηλά την καμπυλότητα του πλανήτη μας . Η σύντομη πτήση πάνω-κάτω, διήρκεσε μόνο περίπου 15 λεπτά.

000_9EM77A

Τρισευτυχισμένος καθώς, όπως επισημαίνει, έκανε το παιδικό του όνειρο πραγματικότητα, ο Μπράνσον ενώ βρισκόταν ακόμη μέσα στο διαστημικό σκάφος περιέγραψε σε μήνυμά του μια «μοναδική εμπειρία ζωής». «Το όλο πράγμα, ήταν απλώς μαγικό», είπε ο χαμογελαστός Μπράνσον κατά την επιστροφή του με το λαμπερό λευκό διαστημικό αεροπλάνο, «Unity» (Ενότητα).

«Ήμουν κάποτε παιδί με ένα όνειρο κοιτώντας ψηλά τα αστέρια. Τώρα είμαι ενήλικας σε ένα διαστημόπλοιο κοιτάζοντας την όμορφη Γη μας.
Στην επόμενη γενιά ονειροπόλων: αν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, φανταστείτε απλώς τι μπορείτε να κάνετε στο μέλλον», τόνισε ακόμη. Μετά τη χθεσινή πτήση , στόχος της εταιρείας του Μπράνσον, «Virgin Galactic», είναι να πραγματοποιήσει άλλες δύο δοκιμαστικές πτήσεις και στις αρχές του 2022 θα αρχίσουν οι τακτικές εμπορικές επιχειρήσεις.

Η εταιρεία φιλοδοξεί να πραγματοποιεί στο εγγύς μέλλον 400 πτήσεις το χρόνο από το «Speaceport America». 'Οπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, ήδη έχει γίνει κράτηση 600 εισιτηρίων.

Πηγή: protothema.gr

Αυτοί που έχουν προμηθευτεί τα εισιτήρια είναι από 60 διαφορετικές χώρες, ανάμεσά τους πολλές διασημότητες του Χόλιγουντ κι έβαλαν γερά το χέρι στην τσέπη. Το εισιτήριο κοστίζει από 200 χιλιάδες έως 250 χιλιάδες δολάρια.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση