Ο "αστεροειδής του Χαλοουίν" περνά σήμερα ξυστά απ' τη Γη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2022 09:56 Ο "αστεροειδής του Χαλοουίν" περνά σήμερα ξυστά απ' τη Γη

Ο αστεροειδής "2022 RM4" αναμένεται να κάνει κοντινή διέλευση στη Γη την 1η Νοεμβρίου, σύμφωνα με τη NASA. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Ένας πρόσφατα ανακαλυφθείς αστεροειδής, ο "2022 RM4", που έχει μέγεθος ουρανοξύστη και ανήκει στην κατηγορία των δυνητικά επικίνδυνων για το μέλλον, θα κάνει μια κοντινή διέλευση από τη Γη την 1η Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο λεγόμενος "αστεροειδής του Χαλοουίν" (που γιορτάζεται τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου κυρίως στις αγγλοσαξονικές χώρες) έχει εκτιμώμενη διάμετρο 330 έως 740 μέτρων και θα περάσει με ταχύτητα 84.500 χιλιομέτρων την ώρα σε απόσταση 2,3 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας ή περίπου έξι φορές μεγαλύτερη από τη μέση απόσταση Γης-Σελήνης, σύμφωνα με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA).

Η τελευταία χαρακτηρίζει "κοντινό στη Γη αντικείμενο" όποιο ουράνιο σώμα πλησιάζει σε απόσταση μικρότερη των 193 εκατ. χλμ. και ως "δυνητικά επικίνδυνο" οποιοδήποτε μεγάλο σώμα φτάνει σε απόσταση κάτω των 7,5 εκατ. χλμ. Οτιδήποτε πάρει αυτό τον χαρακτηρισμό, στη συνέχεια παρακολουθείται από τους αστρονόμους για πιθανή αλλαγή στην τροχιά του, που θα μπορούσε να το φέρει σε καταστροφική σύγκρουση με τον πλανήτη μας.

Η NASA έχει υπολογίσει τις τροχιές σχεδόν όλων των κοντινών στη Γη αντικειμένων πέρα από το τέλος του 21ου αιώνα. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να προκύπτει κανένας εξ ουρανού κίνδυνος για τα επόμενα τουλάχιστον 100 χρόνια. Αν, ο μη γένοιτο, προκύψει τέτοια προοπτική πτώσης αστεροειδούς στη Γη, ήδη δοκιμάζονται διαστημικές τεχνολογίες αποτροπής στο πλαίσιο της πλανητικής άμυνας.

Πηγή: news247.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση