«Επίθεση» της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας στο My Style Rocks! «Οι συνθετικές γούνες μολύνουν το περιβάλλον»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 20:02 «Επίθεση» της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας στο My Style Rocks! «Οι συνθετικές γούνες μολύνουν το περιβάλλον»

Συγκεκριμένα, σε ένα από τα επεισόδια του My Style Rocks μια κοπέλα εμφανίστηκε με μια μεγάλη αληθινή γούνα, την οποία έχει από την μητέρα της.

Ωστόσο αυτό δεν χαροποίησε ιδιαίτερα τους κριτές, με τον Στέλιο Κουδουνάρη να κάνει λόγο για λάθος μηνύματα, και να τονίζει ότι θα πρέπει να επιλέγονται συνθετικές γούνες.

«Προωθούμε με αυτό το τρόπο και δείχνουμε στον κόσμο ότι είναι ΟΚ να φοράει αληθινές γούνες. Δεν είναι ΟΚ να φοράμε αληθινές γούνες, υπάρχουνε καταπληκτικές συνθετικές γούνες στην αγορά, ο μόνος λόγος που δεν με ενοχλεί τόσο πολύ είναι ότι η γούνα είναι παλιά και αφού υπάρχει ΟΚ φόρα την, αλλά όλοι οι οίκοι έχουν σταματήσει πλέον να δουλεύουν με αληθινές γούνες, είμαστε στο 2018 και καλό είναι να δίνουμε τα σωστά μηνύματα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και η Μπέττυ Μαγγίρα, που τόνισε και αυτή πως «πρέπει να περνάμε τα σωστά μηνύματα».

ΕΟΓ: Οι συνθετικές γούνες πλαστικοποιούν τον πλανήτη

Ωστόσο η τοποθέτηση αυτή φαίνεται πως προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτριος Κοσμίδης, τόνισε πως οι συνθετικές γούνες επί της ουσίας μολύνουν τον πλανήτη, αφού έχουν χημική βάση το πετρέλαιο και άλλες βλαβερές ουσίες.

Παράλληλα τονίζει πως μια σειρά γνωστοί οίκοι μόδας χρησιμοποιούν ακόμα συνθετικές γούνες, άρα τα όσα ειπώθηκαν είναι αναληθή. Μάλιστα καλούν τους συντελεστές της εκπομπής σε εκδήλωση της Ομοσπονδίας στην Καστοριά, όπου θα υπάρχει ενημέρωση για το τι ισχύει πραγματικά για τις γούνες και για τα δικαιώματα των ζώων.

Μάλιστα η Ομοσπονδία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση