Οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι κόβουν πάνω από 2.000 θέσεις εργασίας το 2019

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 09:51 Οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι κόβουν πάνω από 2.000 θέσεις εργασίας το 2019

Η γαλλική δημόσια επιχείρηση των σιδηροδρόμων θα περικόψει 2.090 θέσεις εργασίας το 2019, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού της για την επόμενη χρονιά όπως παρουσιάστηκε την Τετάρτη, δήλωσαν συνδικαλιστές στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο όμιλος, ο οποίος απασχολεί σχεδόν 150.000 εργαζόμενους, σχεδιάζει να προχωρήσει σε 2.260 απολύσεις και να προσλάβει 170 υπαλλήλους το επόμενο έτος, σύμφωνα με στελέχη των συνδικάτων UNSA και CFDT.

Το γαλλικό κοινοβούλιο ενέκρινε τον Ιούνιο νόμο για την αναδιάρθρωση της δημόσιας επιχείρησης των γαλλικών σιδηροδρόμων, που έχει υψηλά χρέη, αψηφώντας τις τρίμηνες κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων εναντίον αυτής της μεταρρύθμισης.

Το πακέτο μέτρων που προωθείται θα μετατρέψει την SNCF σε συμμετοχική εταιρεία, θα καταργήσει βαθμιαία το μονοπώλιό της στα σιδηροδρομικά δρομολόγια στο εσωτερικό της Γαλλίας από το 2020 και εξής, ενώ θα βάλει τέλος στις υψηλές συντάξεις και τα γενναία επιδόματα για τους νεοπροσλαμβανόμενους εργαζόμενους, ενώ το γαλλικό δημόσιο θα αναλάβει την εξόφληση ή τη διαγραφή μέρους των χρεών της.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση