Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H «συγγνώμη», η «απόλυση» και όλες οι εξελίξεις μετά το σάλο με το βίντεο του ΣΚΑΪ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019 16:09 H «συγγνώμη», η «απόλυση» και όλες οι εξελίξεις μετά το σάλο με το βίντεο του ΣΚΑΪ

Τι συμβαίνει μετά την προβολή του αποσπάσματος και τις ανακοινώσεις Στάη - Κανάκη.

Το βίντεο με την συνομιλία Αλέξη Τσίπρα και Έλλης Στάη, πριν ξεκινήσει η προγραμματισμένη τους συνέντευξη για λογαριασμό του Open, το οποίο προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας από την εκπομπή Ράδιο Αρβύλα δημιούργησε ταραχή στο τηλεοπτικό σκηνικό.

Μετά την προβολή του, η Έλλη Στάη, μέσω της ιστοσελίδας The Toc, έστειλε το δικό της μήνυμα στον Αντώνη Κανάκη και στους Ράδιο Αρβύλα με ένα κείμενο... καρφί στο οποίο έκανε λόγο για διαρροή-υποκλοπή από τη μεριά του παρουσιαστή.

Ταυτόχρονα ο σταθμός Open ξεκίνησε εσωτερική έρευνα ώστε να βρεθεί ο υπαίτιος της συγκεκριμένης διαρροής και να ανακαλύψει με ποιο τρόπο έφτασε το βίντεο στα χέρια των Ράδιο Αρβύλα.

Ο Αντώνης Κανάκης, μετά την ταραχή που δημιουργήθηκε και την έκταση που πήρε το θέμα, προέβη σε ανακοίνωση, η οποία προβλήθηκε στην εκπομπή Πρωινό και ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και τώρα, δεν έχει γίνει ποτέ χρήση κανενός προϊόντος υποκλοπής από την εκπομπή "Ράδιο Αρβύλα". Η εκπομπή χρησιμοποιεί αποκλειστικά και μόνο, υλικό που έχει ήδη δημοσιοποιηθεί, είτε στον τύπο, είτε στην τηλεόραση, είτε στο διαδίκτυο. Ενημερώνουμε λοιπόν, πως και το εν λόγω απόσπασμα ήταν απολύτως “δημόσια εκτιθέμενο προϊόν” και πως καμία υποκλοπή δεν υπήρξε από κανέναν. Συγκεκριμένα, στις 10 Ιανουαρίου, η συνέντευξη του πρωθυπουργού μαζί με το απόσπασμα αυτό, δημοσιοποιήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό “Open” στο web tv του. Από εκεί, από το web tv του “Open” δηλαδή, οι συνεργάτες μας αλίευσαν το ήδη δημοσιοποιημένο αυτό απόσπασμα, στις 11 η ώρα το πρωί της 10ης Ιανουαρίου» ανέφερε στην ανακοίνωση.

Σήμερα, μέσα από την εκπομπή Happy Day, αναφέρθηκε πως «Το κανάλι ήξερε αλλά η Έλλη Στάη ουδέποτε ενημερώθηκε για το περιστατικό αυτό και ουδέποτε ενημερώθηκε ότι το κανάλι γνώριζε και την άφησε να βγάλει την ανακοίνωση αυτή».

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην εκπομπή: «Το κανάλι δεν τοποθετήθηκε ποτέ, άφηνε διαρροές ότι θα ξεκινήσει ΕΔΕ και έψαχναν να δουν τι συμβαίνει. Στην πραγματικότητα, στο Open γνώριζαν πολύ καλά τι έχει συμβεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ένα πρόσωπο. Το πρόσωπο αυτό που διέρρευσε το βίντεο έχει απολυθεί, το πρόσωπο που ανάρτησε κατά λάθος το βίντεο στο web tv. Το πρόσωπο αυτό έχει απολυθεί από όταν συνέβη το περιστατικό. Η επίμαχη συνομιλία δεν έμεινε πολύ ώρα στον αέρα, κατέβηκε γρήγορα. Από το Open δεν θέλουν να δοθεί άλλη έκταση στο περιστατικό. Το κανάλι ήξερε αλλά η Έλλη Στάη ουδέποτε ενημερώθηκε για το περιστατικό αυτό και ουδέποτε ενημερώθηκε ότι το κανάλι γνώριζε και την άφησε να βγάλει την ανακοίνωση αυτή. Αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι περιμένει και από την Έλλη Στάη ένα συγγνώμη ο Αντώνης Κανάκης. Ουσιαστικά είναι εκείνη που τον κατηγόρησε για υποκλοπή».

Ωστόσο κατόπιν επικοινωνίας του news.gr με το κανάλι Open δεν επιβεβαιώνεται πως το κανάλι γνώριζε και άφησε τη δημοσιογράφο να εκτεθεί.

Δείτε το απόσπασμα στο βίντεο του zappit που ακολουθεί:

Πηγή: news.gr