Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΣΗΕΑ: Ανακοίνωση για το ροζ σκάνδαλο στο κανάλι της Βουλής

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 22:16 ΕΣΗΕΑ: Ανακοίνωση για το ροζ σκάνδαλο στο κανάλι της Βουλής

Σε ανακοίνωση προχώρησε το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών μετά την επιστολή την οποία απέστειλε η δημοσιογράφος Κέλλυ Κοντογιώργη, αναφορικά με το ροζ σκάνδαλο στο κανάλι της Βουλής που κατέληξε στις δικαστικές αίθουσες.

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει απερίφραστα την «αισχρή εκμετάλλευση της ιδιωτικής ζωής» όπως σημειώνει, υπενθυμίζοντας το πνεύμα αλλά και το γράμμα του Κώδικα Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:  

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ βρίσκεται για άλλη μια φορά στη δυσάρεστη θέση να ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση ότι η «κλειδαρότρυπα» στην ιδιωτική ζωή των ανθρώπων δεν αποτελεί είδηση.

Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο. Με αφορμή, ωστόσο, πρόσφατες αναφορές σε μερίδα του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου, το Δ.Σ. της Ένωσης καταδικάζει απερίφραστα την αισχρή εκμετάλλευση της ιδιωτικής ζωής και την κατάφωρη προσβολή της προσωπικότητας με την δημοσιοποίηση πληροφοριών, που σε καμιά περίπτωση δεν θα έπρεπε να απασχολούν τη δημόσια σφαίρα.

Τα ΜΜΕ, που υιοθετούν την κακώς εννοούμενη ενημέρωση, απαξιώνουν τη δημοσιογραφία ως επάγγελμα αλλά και ως κοινωνικό λειτούργημα. Ταυτόχρονα, προσβάλουν κατάφωρα το πνεύμα αλλά και το γράμμα του Κώδικα Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος, όπου στο άρθρο 2 εδαφ. β’ αναφέρει επί λέξει: «Ο δημοσιογράφος οφείλει να σέβεται την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια και το απαραβίαστο της ιδιωτικής ζωής του ανθρώπου και του πολίτη»

πηγή: thetoc.gr