Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bαριά καμπάνα ΕΣΗΕΑ στον Λιάγκα: Τον διέγραψε για 6 μήνες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 15:41 Bαριά καμπάνα ΕΣΗΕΑ στον Λιάγκα: Τον διέγραψε για 6 μήνες

Για έξι μήνες εκτός ΕΣΗΕΑ θα βρεθεί ο Γιώργος Λιάγκας  που με το πάνελ του έκανε αναπαράσταση του φοιτητή που εκσπερμάτισε στην πλάτη φοιτήτριας στο ΑΠΘ! 

Το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση εξαιτίας του ανάρμοστου χειρισμού στην υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης της φοιτήτριας στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ από συμφοιτητή της

Τώρα, ο παρουσιαστής του ΣΚΑΪ μετά τις απανωτές αποχωρήσεις συνεργατών του από την εκπομπή έχει να αντιμετωπίσει και την εξάμηνη διαγραφή του από την Ένωση Συντακτών. H  ΕΣΗΕΑ ομόφωνα – ένας ζήτησε διαγραφή ενός έτους- τον διέγραψε για έξι μήνες από τα μητρώα της.
Το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ άσκησε αυτεπαγγέλτως πειθαρχική δίωξη εναντίον του Γιώργου Λιάγκα εξαιτίας του ανάρμοστου χειρισμού στην υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης της φοιτήτριας στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ από συμφοιτητή της τον περασμένο Νοέμβριο. Ο Γιώργος Λιάγκας κρίθηκε ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέος, για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ύστερα από αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη.
Η παρουσίαση του θέματος  από τον Γιώργο Λιάγκα, με συμμετοχή μάλιστα και άλλων μη μελών της ΕΣΗΕΑ στην εκπομπή προκάλεσε  το κοινωνικό συναίσθημα και  έντονες αντιδράσεις και αποδοκιμασίες. 

Το χρονικό της υπόθεσης με τη φοιτήτρια

Το απίστευτο και πρωτοφανές περιστατικό που είχε σημειωθεί στην βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τον περασμένο Νοέμβριο με θύμα μια 20χρονη φοιτήτρια πάνω στην οποία εκσπερμάτισε συμφοιτητής της την ώρα που εκείνη μελετούσε είχε γίνει αντικείμενο χυδαίου σχολιασμού από τον Γιώργο Λιάγκα και το πάνελ του.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι πρωταγωνίστριες στην πλάκα ήταν οι γυναίκες του πάνελ! Οι κυρίες Ελένη Τσολάκη και Κατερίνα Γκαγκάκη το γλέντησαν με την ψυχή τους και ξεκαρδίστηκαν στα γέλια χωρίς καν να σκεφτούν ή να αισθανθούν άσχημα για το τι πέρασε η άτυχη φοιτήτρια.

Το πάνελ της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα έσκασε στα γέλια σαν να έβλεπε κωμωδία. Η χυδαιότητα με ατάκες τύπου «έσταζε το ταβάνι;» και «έπεσε ο καφές του από πίσω και την πιτσίλισε» προκάλεσαν σοκ στους τηλεθεατές. Μέχρι και ο ρεπόρτερ που προσπαθούσε να τους μεταφέρει την είδηση προσπάθησε να τους επαναφέρει στην τάξη λέγοντας ότι το θέμα είναι σοβαρό, ωστόσο δεν κατάφερε να τους πείσει και όλοι τους συνέχισαν να χασκογελούν και να κάνουν πλάκα. Ακριβώς σε αυτό το σημείο παύουν να υπάρχουν και δικαιολογίες καθώς υπήρξε άνθρωπος που επί τόπου τους είπε ότι είναι ένα ζήτημα σοβαρό που δεν χωράει πλάκα και όμως το πάνελ δεν συμφώνησε ούτε στιγμή!
Στο πάνελ ακούστηκε μέχρι και το ερώτημα «αν υπήρχε συναίσθημα ανάμεσα στους δύο»!
Κι αν νομίζετε ότι ο κατήφορος δεν έχει τέλος, ήρθε και η αποκορύφωση της παρουσίασης του θέματος. Κάποιο φωτεινό μυαλό αποφάσισε να κάνει live την αναπαράσταση της ασέλγειας στην πλάτη της Ελένης Τσολάκη με ένα μπουκάλι νερό.

Πηγή: thetoc.gr