«Με είδα να κλαίω στο επεισόδιο του MasterChef και αναρωτήθηκα ως τηλεθεατής “πλάκα μας κάνει;”»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020 12:45 «Με είδα να κλαίω στο επεισόδιο του MasterChef και αναρωτήθηκα ως τηλεθεατής “πλάκα μας κάνει;”»

Πρώην διαγωνιζόμενος του MasterChef εξομολογείται.

Στο περιοδικό “TV Έθνος” και τη Φωφώ Μπόνιου έδωσε συνέντευξη ο Ηλίας Κιαζόλι, που μίλησε για τη ζωή του μετά το MasterChef, τις προτάσεις για συνεργασία που έχει, ενώ απάντησε και πώς αισθάνθηκε βλέποντας τον εαυτό του να κλαίει στο επεισόδιο της αποχώρησής του.

Πού σας βρίσκουμε; Εχετε επιστρέψει στην Κοπεγχάγη, όπου δουλεύατε;

Οχι, είμαι στο Λονδίνο και μένω σπίτι. Πριν μπω στο παιχνίδι ήμουν στην Κοπεγχάγη, αλλά από τη στιγμή που μπήκα στο παιχνίδι άφησα το σπίτι μου εκεί για να επιστρέψω στην Ελλάδα και να δουλέψω στην πατρίδα μου.

Δεχθήκατε προτάσεις συνεργασίας, παρότι η συγκυρία μάς θέλει όλους στο σπίτι;

Επαγγελματικές προτάσεις έχω μερικές, αλλά ειλικρινά δεν έχω απαντήσει σε όλα τα μηνύματα, είναι πάνω από χίλια. Εχω μαγειρικές προτάσεις για να δουλέψω στην Ανδρο, στο Πόρτο Χέλι και στη Μύκονο.

Είχατε δηλώσει ότι εδώ και μία πενταετία «φτιάχνετε τον μαγειρικό σας χάρτη». Τι εννοείτε;

Είμαι εκτός Ελλάδας εδώ και πέντε χρόνια. Ξεκίνησα από Γερμανία, μετά πήγα Γαλλία, Ισλανδία και τελευταία εργαζόμουν σε εστιατόριο της Κοπεγχάγης.

Και στο MasterChef γιατί δηλώσατε συμμετοχή;

Για να προβάλω τη δουλειά που κάνω και να επιστρέψω στην Ελλάδα προκειμένου να δουλέψω. Το παιχνίδι μού έδωσε μια προβολή από το πουθενά, ασχέτως πόσο καλός μάγειρας είμαι ή όχι. Και ήταν μια εξαιρετική εμπειρία, ένα παιχνίδι που απαιτούσε καλή ψυχολογία.

MasterChef

Γιατί συγκινηθήκατε τόσο πολύ;

Μετά από τόσο καιρό τα βλέπεις όλα πολύ έντονα. Εγώ όταν είδα το επεισόδιο που έκλαιγα, αναρωτήθηκα ως τηλεθεατής: «Πλάκα μας κάνει;». Συγκινήθηκα όμως γιατί δεν ήθελα να πάω με τον Κώστα στον… τάκο.

Ο φίλος σας ο Κώστας δεν σας ψήφισε όμως. Πώς αισθανθήκατε όταν εσείς τον ψηφίσατε; Μήπως κι αυτό σας φόρτισε ψυχολογικά;

Τον Κωστάκη δυστυχώς δεν μπορούσα να μην τον ψηφίσω, διότι ήξερα ότι όλοι θα τον ψηφίσουν και επειδή θεώρησα ότι είχε μερίδιο ευθύνης. Μερικές φορές καλούμαστε να ψηφίσουμε φίλους και αυτό με φόρτισε πιο πολύ, με επηρέασε. Δεν θα έπρεπε να συγκινηθώ τόσο πολύ.

Δηλαδή θεωρείτε ότι η κακή ψυχολογία σάς επηρέασε;

Μετράει πολύ η ψυχολογία στο «MasterChef». Για παράδειγμα δεν θα έβαζα ποτέ μια μαγιονέζα σε ένα τσίλερ, αλλά εκείνη τη στιγμή η ψυχολογία μου και το μυαλό μου χάθηκαν, οπότε την έβαλα, που είναι τελείως φάουλ μαγειρικό.

Πόσο πολύ θέλατε να κερδίσετε τον διαγωνισμό;

Και ήθελα και πίστευα στον εαυτό μου ότι θα μπορούσα να κερδίσω τον διαγωνισμό. Δεν ήταν ο στόχος μου το χρηματικό έπαθλο. Πιστεύω ότι με σκληρή δουλειά ένας καλός μάγειρας, άμα δουλεύει στο εξωτερικό, μέσα σε 8-9 μήνες μπορεί να βγάλει αυτά τα λεφτά.

Τι ονειρεύεστε για το μέλλον;

Να τελειώσουμε με τον κορονοϊό, να γυρίσω πίσω στην Ελλάδα, να προσπαθήσω να δουλέψω το καλοκαιράκι και να αποδείξω ποιος πραγματικά είμαι. Και θέλω μαζί με τον φίλο μου τον Τάσο, που δουλεύει ως μάνατζερ σε αρκετά μεγάλα εστιατόρια του Λονδίνου, να ανοίξουμε μαζί ένα μαγαζί σε κάποιο νησί της Ελλάδας. Αυτό είναι το όνειρό μου, να κάνουμε ένα εστιατόριο και να πετύχει.

πηγή: zappit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση