Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Netflix ανακοίνωσε μια νέα σειρά 6 επεισοδίων για τον Κόλιν Κάπερνικ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 10:38 Το Netflix ανακοίνωσε μια νέα σειρά 6 επεισοδίων για τον Κόλιν Κάπερνικ

Το Netflix μόλις ανακοίνωσε μια περιορισμένη σειρά επεισοδίων για τον διάσημο αθλητή του NFL, Κόλιν Κάπερνικ, η οποία δημιουργήθηκε από την ακτιβίστρια και υποψήφια για Όσκαρ σκηνοθέτιδα, Άβα ΝτουΒερνέ.

Η σειρά επεισοδίων έχει τίτλο “Colin in Black & White” και επικεντρώνεται στα σχολικά χρόνια του Κάπερνικ, τα οποία τον οδήγησαν να γίνει ο ακτιβιστής που είναι σήμερα.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο διάσημος αθλητής του αμερικανικού ποδοσφαίρου και ένας από τους πρωτοκλασάτους παίκτες του NFL, προκάλεσε έντονα με την πολιτική στάση που επέδειξε, καθώς το 2016, πριν την έναρξη ενός αγώνα της ομάδας του, αρνήθηκε να σηκωθεί όρθιος κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των Ηνωμένων Πολιτειών. Οπως συνηθίζεται πριν από κάθε αγώνα παίκτες, προπονητές και θεατές σηκώνονται κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, με το πρόσωπο στραμμένο προς τη σημαία, σε ένδειξη πατριωτισμού. Ο Kάπερνικ όμως, γονάτισε κατά την ανάκρουση του αμερικανικού εθνικού ύμνου, διαμαρτυρόμενος για την μεταχείριση των Αφροαμερικανών, μια κίνηση που τον έκανε σύμβολο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

 

Η σειρά μας δείχνει το πόσο σκληρά εργάστηκε ο Κάπερνικ για να καταφέρει να γίνει ο αθλητής που είναι σήμερα, καθώς ήταν ένα μαύρο παιδί που υιοθετήθηκε από λευκή οικογένεια. Η σειρά αποτελείται από 6 επεισόδια και γράφτηκε από τον υποψήφιο για βραβείο Έμμυ, Michael Starrbury, ο οποίος είναι επίσης εκτελεστικός παραγωγός μαζί με τους ΝτουΒερνέ και Κάπερνικ.

“Πολύ συχνά βλέπουμε ιστορίες μαύρων να αποτυπώνονται από “λευκούς” φακούς”, δήλωσε ο Κάπερνικ, και συνέχισε λέγοντας: “Επιδιώκουμε να δώσουμε μια νέα οπτική στην διαφορετική πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι μαύροι. Εξετάζουμε τις φυλετικές διακρίσεις που αντιμετώπισα ως υιοθετημένος μαύρος σε μια λευκή κοινότητα κατά την διάρκεια των σχολικών μου χρόνων. Είναι τιμή μου που ζωντανεύουμε αυτές τις ιστορίες σε συνεργασία με την Άβα, για να τις δει ο κόσμος.”

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

‪It’s been a pleasure working with @ava, @Michaelstarrbury, and the entire writing team on this project for over a year now. ‬ ‪I look forward to sharing these moments of my life with all of you!‬

A post shared by colin kaepernick (@kaepernick7) on

 

πηγή: perpetual.gr