Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποχή του ΣΚΑΪ από το ΕΣΡ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 14:55 Αποχή του ΣΚΑΪ από το ΕΣΡ

Για χθες το μεσημέρι είχε προγραμματιστεί η  συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με θέμα την ακρόαση του «Ομίλου ΣΚΑΪ», προκειμένου να παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με ενδεχόμενη παράβαση μέσα από το live streaming του Big Brother.

Όπως είχε αναφέρει το Newsit.gr ο Όμιλος του Φαλήρου θεωρεί αναρμόδιο το Συμβούλιο για ό,τι έχει βγει στον αέρα του διαδικτύου και για αυτό όπως φάνηκε απείχαν από την ακρόαση. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες την παραμονή, τη Δευτέρα το βράδυ, ο ΣΚΑΪ απέστειλε εγγράφως στο ΕΣΡ τους λόγους που δεν θα παραστούν στην ακρόαση για το Big Brother, ενώ χθες, την ημέρα της ακρόασης παραδόθηκε και επίσημα στο Συμβούλιο… και μέχρι εκεί.

Σύμφωνα με ασφαλείς «πηγές» στο υπόμνημα που κατέθεσε ο Όμιλος ΣΚΑΪ εξηγείται μεταξύ άλλων η θέση του, πως θεωρεί αναρμόδιο το ΕΣΡ για όσα συμβαίνουν στο διαδίκτυο, παραθέτοντας μάλιστα και τον κανονισμό της αρχής που σύμφωνα με αυτό εποπτεύει «τη λειτουργία των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών καθώς και της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα υπάρξει αντίδραση από το ΕΣΡ αλλά και τι είδους καθώς αντέδρασαν ιδιαίτερα… εσπευσμένα για το συγκεκριμένο συμβάν στο live streaming του ΣΚΑΪ, καλώντας τους σε ακρόαση αμέσως μετά από 17 ημέρες, όταν για άλλες υποθέσεις μπορεί να φτάσουν και τον χρόνο. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στην επόμενη συνεδρίασή του, που θα γίνει την ερχόμενη βδομάδα, τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020, το Συμβούλιο έχει καλέσει για ακρόαση τηλεοπτικούς σταθμούς για θέματα που έχουν συμβεί… last year, το 2019!

Γρηγόρης Μελάς

Πηγή: newsit.gr