Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ΕΣΡ βλέπει «Big Brother»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2020 13:33 Το ΕΣΡ βλέπει «Big Brother»

Για μία ακόμα φορά το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης καλεί σε ακρόαση τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ καθώς, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αρμόδιας Αρχής “περιήλθε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης πλήθος καταγγελιών που αφορούν τηλεοπτικό πρόγραμμα με τίτλο «Big Brother». Παρατίθενται ενδεικτικά αποσπάσματα των καταγγελιών: «Απειλές, λεκτική και ψυχολογική βία,  παρ' ολίγον χειροδικία και μπούλινγκ όλων των διαστάσεων» –  «Απειλούσε και  τραμπούκιζε συμπαίκτη του»  – «χυδαίες εκφράσεις…και…ύβρεις…» – «έβριζε ασύστολα» – «Απειλεί και τρομοκρατεί τους συμπαίχτες του»”.

Έτσι την Πέμπτη λοιπόν, 10 Δεκεμβρίου 2020, ο ΣΚΑΪ θα πρέπει να βρεθεί ξανά ενώπιον της Αρχής σε ακρόαση για παροχή διευκρινίσεων σχετικά με ενδεχόμενη παράβαση των διατάξεων που αφορούν προβολή προγράμματος (σ.σ. Big Brother) με υποβαθμισμένη ποιοτική στάθμη, μη τήρηση των κανόνων ευπρεπούς γλώσσας και συμπεριφοράς, προβολή πράξεων και απειλών λεκτικής και φυσικής βίας αλλά και αναμετάδοση σε πρωινή «Love It») εκπομπή και μεσημεριανή («Καλό Μεσημεράκι» ζώνη προγράμματος αποσπάσματος εκπομπής με επιβλαβές για τους ανηλίκους περιεχόμενο.

Είναι εμφανές ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει βάλει… και συνεχίζει να έχει στο μικροσκόπιο το ριάλιτι του ΣΚΑΪ αλλά και εκπομπές του σταθμού που το αναμεταδίδουν. Και σωστά, εφόσον έχει παραβιαστεί η νομοθεσία, αλλά την ίδια στιγμή η Αρχή εξακολουθεί και έχει στα… συρτάρια της άλλες υποθέσεις, όπως και παλαιότερες που αφορούν το εν λόγω ριάλιτι, χωρίς να έχει αποφασίσει… τι γίνεται μετά τις ακροάσεις. 

Του Γρηγόρη Μελά

Πηγή: newsit.gr