Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Disney: Απαγορεύει κλασικές ταινίες της ως "ρατσιστικές"

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 14:46 Disney: Απαγορεύει κλασικές ταινίες της ως "ρατσιστικές"

Οι πιο μικροί σε ηλικία τηλεθεατές της συνδρομητικής υπηρεσίας Disney+ δεν θα έχουν πια πρόσβαση σε κλασσικές ταινίες όπως οι "Αριστόγατες" και ο "Ντάμπο το Ελεφαντάκι", καθώς κρίθηκε πως περιέχουν αναχρονιστικά στοιχεία και ρατσιστικά στερεότυπα.

Μετά το "κόψιμο" του Πέπε Λε Πιου από το Space Jam 2, μια σειρά από κλασικούς χαρακτήρες ταινιών της Disney αναμένεται επίσης να βρεθούν για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα στο ντουλάπι του παρελθόντος, ύστερα από νέες αλλαγές που επιβλήθηκαν στην υπηρεσία streaming ταινιών και σειρών της Disney.

Συγκεκριμένα, ο "Πίτερ Παν", ο "Ντάμπο το Ελεφαντάκι" και οι "Αριστόγατες" είναι μερικοί από τους πιο γνωστούς τίτλους ταινιών που δεν θα είναι πλέον διαθέσιμοι για παρακολούθηση από το κοινό ηλικίας κάτω των 7 ετών και δεν θα αναγράφονται στοιχεία τους σε κανένα σημείο της πλατφόρμας.

Με αυτό τον τρόπο, η Disney επιχειρεί να κατευνάσει την έντονη κριτική που έχει δεχθεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το hashtag #Disneyplusfail να συγκεντρώνει αναχρονιστικά και ρατσιστικά στερεότυπα όπως αυτά έχουν απεικονιστεί σε ταινίες της Ένα από τα πιο γνωστά, ήταν η εμφάνιση του "Jim The Crow" στο "Ντάμπο", ενός κορακιού που είχε το όνομα θεάτρου στο οποίο εμφανίζονταν λευκοί ηθοποιοί υποδυόμενοι αφροαμερικάνους χαρακτήρες, κατά το 19ο αιώνα.

Μέχρι σήμερα, οι ταινίες της Disney που περιλαμβάνουν τέτοιες αμφιλεγόμενες εικόνες, περιείχαν σήμανση για περιεχόμενο που δείχνει "εικόνες και χαρακτήρες που έχουν ξεπεραστεί ιστορικά".

Πηγή: News247.gr