Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H σειρά «Lord Of The Rings» σπάει όλα τα ρεκόρ: Περίπου 4 φορές πιο ακριβή από το Game Of Thrones

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 20:49 H σειρά «Lord Of The Rings» σπάει όλα τα ρεκόρ: Περίπου 4 φορές πιο ακριβή από το Game Of Thrones

Τα νούμερα που είδαν το φως της δημοσιότητας, προκαλούν αντιδράσεις στη Νέα Ζηλανδία, καθώς αρκετοί φοβούνται μεγάλα οικονομικά κενά.

Έτοιμη να σπάσει κάθε ρεκόρ παραγωγής τηλεοπτικής σειράς, φαίνεται να είναι η Amazon με το Lord of the Rings, το οποίο ουσιαστικά θα είναι ένα prequel των όσων γνωρίζαμε και είχαμε δει μέχρι στιγμής.

Οι πρώτες πληροφορίες επί του θέματος ήρθαν από τη Νέα Ζηλανδία όπου γίνονται τα γυρίσματα, δια στόματος Stuart Nash. Ο Υπουργός Οικονομικών και Εθνικής Ανάπτυξης της χώρας είπε στην Morning Report: «Αυτό που μπορώ να σας πω, είναι οτι η Amazon θα ξοδέψει 650 εκατομμύρια για μόνο μία σεζόν. Είναι κάτι το φανταστικό, πράγματι…θα είναι η μεγαλύτερη τηλεοπτική σειρά που έγινε ποτέ»..

 

 

Αυτά τα 650 εκατομμύρια είναι δολάρια Νέας Ζηλανδίας που αντιστοιχούν σε 463 Αμερικάνικα που με την σειρά τους σε Ευρώ είναι 386 εκατομμύρια. Και όλα αυτά για μόνο μία σεζόν, καθώς στο πρόγραμμα της Amazon είναι να βγάλει συνολικά 5, ενώ υπάρχουν φήμες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί και μιλούν για ακόμα μία spinoff.

Η ίδια η εταιρία  δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο όταν δέχθηκε την σχετική ερώτηση από το Hollywoodreporter.com. Κάτι απολύτως λογικό και αναμενόμενο από τη στιγμή που μιλάμε για μία τόσο μεγάλη επένδυση.

Το ρεκόρ

Το ερώτημα που δημιουργείται αυτομάτως, μετά την γνωστοποίηση αυτής της είδησης, είναι αν έχει υπάρξει κάποια άλλη τηλεοπτική παραγωγή που να έχει κοστίσει τόσο πολύ.

 

 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που υπάρχουν, η απάντηση είναι όχι. Η προηγούμενη, η οποία όμως είναι αρκετά πίσω, είναι το Game Of Thrones, αλλά για να καταλάβετε την μεγάλη διαφορά, αξίζει να σημειώσουμε πως κάθε κύκλο του, το HBO ξόδευε περίπου 100 εκατομμύρια. 

Τα επεισόδια της 1ης σεζόν κόστιζαν περίπου 6 εκατομμύρια το ένα, ενώ στην 8η είχαν εκτοξευτεί στα 10 εκατομμύρια.

Όσον αφορά την τριλογία του Lord Of The Rings τώρα, αυτή σύμφωνα με το gizmodo.com κόστισε κάτι παραπάνω από 300 εκατομμύρια. Δηλαδή περίπου 150 εκατομμύρια λιγότερα.

 

 

Αντιδράσεις στη Νέα Ζηλανδία

Το όλο θέμα που προέκυψε με την δημοσιοποίηση αυτών των οικονομικών στοιχείων, μπορεί να γέμισε αισιοδοξία για μεγάλα κέρδη από τον τουρισμό, καθώς αρκετοί fan του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών θα θελήσουν να επισκεφτούν το μέρος που έγιναν τα γυρίσματα, από την άλλη όμως υπάρχει ένα κομμάτι του κόσμου που είναι επιφυλακτικό.

Και αυτό γιατί αν στραβώσει κάτι και η Amazon κάνει πίσω, η οικονομία της Νέας Ζηλανδίας ενδεχομένως να επιβαρυνεί με αρκετές δεκάδες εκατομμύρια.

 

 

πηγή: newsit.gr