Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Shadow and Bone: Όλες οι λεπτομέρειες της νέας σειράς φαντασίας του Netflix

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 22:59 Shadow and Bone: Όλες οι λεπτομέρειες της νέας σειράς φαντασίας του Netflix

Το Shadow and Bone κάνει πρεμιέρα αύριο στο Netflix και εμείς είμαστε έτοιμοι να το απολαύσουμε.

Όσο προετοιμαζόμαστε, σας ετοιμάσαμε ένα μικρό αφιέρωμα για το τι πρέπει να ξέρετε για τη νέα αυτή σειρά.

Βασίζεται στα βιβλία της Leigh Bardugo

Η νέα σειρά του Netflix, όπως αναφέρει το lordoftheseries.gr βασίζεται στις νουβέλες από την Leigh Bardugo, που έχουν το όνομα Grishaverse. Η τριλογία Grisha ξεκίνησε το 2012 με το Shdow and Bone, ενώ συνεχίστηκε τα δύο επόμενα έτη με το Siege and Storm και το Ruin and Rising αντίστοιχα. Ο κόσμος των βιβλίων της Bardugo έχει γίνει ακόμα πιο μεγάλος με τις δύο σειρές βιβλίων Six of Crows (Six of Crows, Crooked Kingdom) και King of Scars (King of Scars, Ruin of Wolves).

Λίγα στοιχεία για την πλοκή

Το Shadow and Bone είναι εμπνευσμένο από την Τσαρική Ρωσία του 19ου αιώνα και μας συστήνει στο φανταστικό Ρωσικό βασίλειο της Ravka, όπου η μαγεία είναι πραγματική και όσο μπορούν να την “χειριστούν” υπηρετούν την αριστοκρατική οικογένεια. Για αιώνες, το βασίλειο αυτό ήταν σκεπασμένο από το Fold, ένα αδιαπέραστο σκοτεινό πεδίο γεμάτο από τα ιπτάμενα τέρατα που ονομάζονται Volcra.

Την ίδια ώρα, μέσα στα σύνορα του βασιλείου υπάρχει πόλεμος μεταξύ του First Army, που αποτελείται από κανονικούς στρατιώτες, και του Second Army, που απαρτίζεται από τους μάγους Grisha. Οι Grisha χωρίζονται στις εξής τρεις κατηγορίες:

  • Corporalki: Οι δυνάμεις τους εμπεριέχουν το ανθρώπινο σώμα. Στην κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνονται οι Heartrenders, που μπορούν να χειριστούν τα όργανα ενός ανθρώπου, τους Healers, που μπορούν να γιατρέψουν, και τους Tailors, που μπορούν να αλλάξουν την εμφάνιση ενός ανθρώπου. Οι Corporalki φοράνε πάντα κόκκινο.
  • Etherealki: Οι δυνάμεις τους εμπεριέχουν τα φυσικά στοιχεία. Στην κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνονται οι Squallers, που ελέγχουν τον άνεμο, οι Inferni, που ελέγχουν τη φωτιά και οι Tidemakers, που ελέγχουν το νερό. Οι Etherealki φοράνε πάντα μπλε.
  • Materialki: Οι δυνάμεις τους εμπεριέχουν άλλα υλικά. Είναι γνωστοί ως Fabrikators και είτε είναι Durasts, που μπορούν να ελέγξουν οτιδήποτε στερεό, είτε ως Alkemi, που μπορούν να χειριστούν τα χημικά. Οι Materialki φοράνε πάντα μωβ.

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από ένα ορφανό κορίτσι, την Alina Starkov (Jessie Mei Li), της οποίας η μητέρα ήταν εχθρός του βασιλείου Ravka. Πλέον ανήκει στο First Army, δίχως να γνωρίζει όμως πως διαθέτει τις δυνάμεις ενός Grisha.

Η προφητεία λέει πως εκείνη είναι η εκλεκτή να καταστρέψει το Fold και να επαναφέρει την ειρήνη στη Ravka. Δίπλα της θα έχει τον καλύτερο της φίλο, Mal (Archie Renaux), με τον οποία μεγάλωσε από μικρή μαζί. Ηγέτης του Second Army και των Grisha είναι ο General Kirigan (Ben Barnes), που έχει την ικανότητα να ελέγχει το σκοτάδι, μια ικανότητα μοναδική.

Αναμένουμε τη μεγάλη πρεμιέρα για να γνωρίσουμε καλύτερα τους χαρακτήρες και την όλη ιστορία!

πηγή: newsbeast.gr