Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MasterChef 5: Τα πειράγματα του Κοντιζά, οι… ονειρεμένες μελιτζάνες και οι υποψήφιοι προς αποχώρηση

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021 11:06 MasterChef 5: Τα πειράγματα του Κοντιζά, οι… ονειρεμένες μελιτζάνες και οι υποψήφιοι προς αποχώρηση

Όλα όσα είδαμε στο χθεσινοβραδινό επεισόδιο του διαγωνισμού μαγειρικής.

Πειράγματα, γέλια, άγχος, «φαρμακερές» ατάκες αλλά και τρεις υποψήφιους προς αποχώρηση μετά από μια σκληρή μαγειρική δοκιμασία είχε το MasterChef, το βράδυ της Τετάρτης.

Αναλυτικά τι είδαμε το βράδυ της Τετάρτης στο μαγειρικό διαγωνισμό του Star Channel, MasterChef:

Ο Κοντιζάς «τρέλανε» τους 8 καλύτερους του διαγωνισμού – «Κάθε πέρσι και καλύτερα»

Μετά την αποχώρηση του Παναγιώτη Τζαμαλή, έμειναν στο διαγωνισμό 8 παίκτες. Οι 8 καλύτεροι του φετινού MasterChef, άνοιξαν την πόρτα της κουζίνας και εμφανίστηκαν μπροστά τους κριτές.

Εκεί, οι παίκτες του MasterChef αντίκρισαν πάνω στους πάγκους, όχι ένα αλλά δυο Mystery Box, ένα ξύλινο και ένα διάφανο.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς, υποδέχθηκε τους υποψήφιους MasterChef και λίγο πριν ξεκινήσει η δοκιμασία θέλησε να τους… τρελάνει.

«Εσείς είσαστε οι οκτώ, η τελική οκτάδα. Έτσι όπως σας βλέπω ένα έχω να πω… κάθε πέρυσι και καλύτερα», είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς κάνοντας χιούμορ, με τους παίκτες να σκάνε στα γέλια. 

«Να ‘στε καλά σεφ», αποκρίθηκαν μερικοί στην ατάκα του του κριτή.

Ο Ιωάννης Αυλωνίτης «έμεινε παγωτό» με την ατάκα της Ντεμολλάι

Λίγη ώρα πριν οι 8 καλύτεροι του MasterChef 5 μάθουν τις λεπτομέρειες για τη διαδικασία που θα ακολουθούσε, ο Ιωάννης Αυλωνίτης «έμεινε παγωτό».

«Ποιος δεν πίστευε ότι θα έφτανε μέχρι τους οκτώ;», ρώτησε ο chef και κριτής του MasterChef Σωτήρης Κοντιζάς με τον Παύλο, τον Αλέξανδρο και τη Μαργαρίτα να σηκώνουν το χέρι τους.

Στη συνέχεια ο Σωτήρης Κοντιζάς ρώτησε ποιοι παίκτες πιστεύουν ότι θα έπρεπε να είναι στην οκτάδα και δεν είναι.

Η Μαρίνα Ντεμολλάι έδωσε ως απάντηση το όνομα της Μαρίας Λαζαρίδου. Η απάντηση αυτή ξάφνιασε των Ιωάννη αφού οι δυο παίκτριες δεν είχαν τις καλύτερες σχέσεις.

«Έμεινα λίγο παγωτό εκείνη τη στιγμή. Σου λείπει η Μαρία από πού κι ως πού; Και δεν είπε καν για τη φίλη της την Κωνσταντίνα. Άλλη μία μάσκα έπεσε μάλλον…», σχολίασε ο Ιωάννης Αυλωνίτης στην κάμερα του MasterChef.

Νικητής του Mystery Box ο Αλέξανδρος Συνοδινός

Αντιμέτωποι με δυο διαφορετικά Mystery Box ήρθαν οι 8 καλύτεροι παίκτες του φετινού MasterChef. Οι μάγειρες είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα ξύλινο κουτί και σε ένα διάφανο.

Ανάμεσα δηλαδή στην «ασφάλεια» που έδινε στους παίκτες η επιλογή του διάφανου κουτιού αφού ήξεραν τα υλικά με τα οποία θα έπρεπε να μαγειρέψουν και στην «πρόκληση» του ξύλινου κουτιού που δεν ήξεραν τι είχε μέσα.

Η Μαρίνα, ο Ιωάννης και ο Αλέξανδρος βρέθηκαν μπροστά στους κριτές του MasterChef οι οποίοι αφού δοκίμασαν τα πιάτα τους, τους ενημέρωσαν τους παίκτες πως είχαν κάνει τις καλύτερες προσπάθειες και η κάθε παρασκευή είχε από ένα τεχνικό λάθος.

Τελικά νικητής του Mystery Box αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Συνοδινός, που εκτός από το πλεονέκτημα στο τεστ δημιουργικότητας κέρδισε και το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ

Η Μαρίνα Ντεμολλάι είδε το όνειρό της να γίνεται πραγματικότητα

Το όνειρο της να πραγματοποιείται είδε η Μαρίνα Ντεμολλάι στο πλατό του MasterChef 5. Λίγο πριν ξεκινήσει το τεστ δημιουργικότητας και με τον Αλέξανδρο Συνοδινό να ετοιμάζεται να μοιράσει υλικά, ως νικητής της τελευταίας δοκιμασίας, τα γέλια κυριάρχησαν στο πλατό.

Η Μαρίνα είχε δει στον ύπνο της τον Πάνο Ιωαννίδη να της προσφέρει μελιτζάνες. Τελικά τις μελιτζάνες της πήρε αλλά από τον Αλέξανδρο Συνοδινό ο οποίος αποφάσισε να της δώσει το συγκεκριμένο υλικό ως κύριο για το τεστ δημιουργικότητας.

«Εγώ πιστεύω ότι αν δεις μελιτζάνες στον ύπνο σου δεν είναι καλό σημάδι», είπε με χιούμορ ο Νίκος Σκορδάκης.

«Καρμικό! Είναι καρμικό παιδιά δε γίνεται!», σχολίασε η Μαρίνα Ντεμολλάι ευχαριστώντας τον Αλέξανδρο που τις έδωσε, αλλά και τον Πάνο Ιωαννίδη που τις έφερε στον ύπνο της.

Υποψήφιοι προς αποχώρηση Μαργαρίτα, Παύλος και Νίκος

Ένα ακόμα απαιτητικό τεστ Δημιουργικότητας ακολούθησε απόψε το Mystery Box στο MasterChef κι οι οκτώ καλύτεροι μάγειρες του διαγωνισμού έβαλαν για ακόμα μια φορά τα δυνατά τους προκειμένου να ικανοποιήσουν τους τρεις σεφ.

Κάποιοι δυσκολεύτηκαν αρκετά με τα υλικά που έπρεπε να δοκιμάσουν για πρώτη φορά ενώ άλλοι ναι μεν μαγείρεψαν καλά αλλά δεν περίμεναν να βρεθούν στον εξώστη και στην ασφάλειά τους.

Το καλύτερο πιάτο το είχε ο Διονύσης Σαρακίνης ενώ στην πορεία τον ακολούθησαν ο Γιάννης Αυλωνίτης κι ο Αλέξανδρος Συνοδινός. Τελευταία στιγμή σώθηκε η Μαρίνα Ντεμολλάι ενώ έκπληξη αποτέλεσε ότι η Μαργαρίτα Νικολάιδη δεν ανέβηκε στον εξώστη. Αν και άκουσε καλά σχόλια από τους τρεις κριτές, ένα λάθος με το κόκαλο στο ψάρι την έθεσε υποψήφια προς αποχώρηση μαζί με τον Νίκο Σκορδάκη και τον Παύλο Χάππιλο.

Πηγή: star