Διαφωνία του ΣΚΑΪ με τον Ατζούν για το «Top chef» - Τα σχέδια για το «Survivor»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 10:34 Διαφωνία του ΣΚΑΪ με τον Ατζούν για το «Top chef» - Τα σχέδια για το «Survivor»

Έντονος προβληματισμός και αναστάτωση επικρατούν στον ΣΚΑΪ λόγω της σημαντικής υποχώρησης της τηλεθέασής του στην prime time, που «βουλιάζει» λόγω του «Top chef», ενώ ο Ατζούν προσπαθεί να σώσει το project.

Η διοίκηση του σταθμού είναι σε φάση εντατικών επαφών με τον παραγωγό Ατζούν Ιλιτζαλί, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας με αφορμή και την έναρξη των γυρισμάτων του «The voice».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιθύνοντες του ΣΚΑΪ είπαν στον Τούρκο παραγωγό να ετοιμαστεί για κάτι άλλο, κοινώς να βρει εναλλακτικό πρόγραμμα για την prime time, θεωρώντας «καμένο χαρτί» το «Top chef», το οποίο θα πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα.

 

 

Η απάντηση του Ατζούν Ιλιτζαλί, ωστόσο, ήταν αρνητική, καθώς ο παραγωγός δεν είναι διατεθειμένος να καταθέσει ακόμα τα όπλα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ατζούν αρνήθηκε την άμεση διακοπή του «Top chef» και δήλωσε «μαζί στα καλά, μαζί και στα άσχημα».

Επίσης, είπε στα στελέχη του καναλιού του Φαλήρου ότι η κακή πορεία δεν οφείλεται μόνο στον ίδιο, αλλά και στην πίεση που του άσκησε ο ΣΚΑΪ να βγάλει το μαγειρικό ριάλιτι άμεσα στον αέρα και κατέληξε λέγοντας «οφείλετε να με στηρίξετε».

Ο Ατζούν, το “τούρκικο παζάρι” και το παρασκήνιο

Όπως αναφέρει η Reallife, το κανάλι του Φαλήρου θα δώσει περιθώριο τριών εβδομάδων, καθώς είναι κρίσιμο για τη συνέχεια να μην τιναχτεί στον αέρα η καλή σχέση με τον Τούρκο παραγωγό, ενώ εναποθέτουν όλες τις ελπίδες τους στο «The voice», για να πάρουν ρεβάνς από τον ανταγωνισμό στην prime time του Σαββατοκύριακου.

Στο επίκεντρο όλης της διαπραγμάτευσης είναι το… μέλλον της συνεργασίας για το «Survivor».

Ο ΣΚΑΪ ζήτησε να επισπευστεί η πρεμιέρα του σχεδόν κατά δύο μήνες, κάτι που είναι μάλλον αδύνατο. Το κρίσιμο θέμα, ωστόσο, είναι να μην τραβήξουν πολύ το σχοινί, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές δεν έχουν υπογράψει μεταξύ τους συμβόλαιο, αλλά έχουν μόνο προφορική συμφωνία, η οποία είναι πιο ευάλωτη σε τυχόν αλλαγή σχέσεων και διαθέσεων.

Την ίδια στιγμή, επειδή τα χαμηλά ποσοστά του «Top chef» φέρνουν μεγάλη μείωση και στα έσοδα του ΣΚΑΪ, βρίσκεται σε εξέλιξη και ένα… τουρκικό παζάρι για το κόστος των επεισοδίων.

Όπως στο «Survivor» υπήρχε και ενεργοποιήθηκε ρήτρα τηλεθέασης για ποσοστά άνω του 20%, αποφέροντας επιπλέον κέρδος στην Acun Medya, για το «Top chef» ο ΣΚΑΪ διεκδικεί να ισχύσει και… αρνητική ρήτρα τηλεθέασης, με σημαντικό «κούρεμα».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελικό κόστος ανά επεισόδιο του μαγειρικού ριάλιτι δεν θα ξεπερνά τα 60.000 ευρώ έναντι του «Survivor», που άγγιξε ακόμα και τα 150.000 ευρώ ανά επεισόδιο.

Πηγή: enikos.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση