Γιάννης Μαρακάκης: Η δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον του Στάθη Παναγιωτόπουλου είναι απλό πλημμέλημα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2021 21:24 Γιάννης Μαρακάκης: Η δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον του Στάθη Παναγιωτόπουλου είναι απλό πλημμέλημα

Όσα είπε ο Γιάννης Μαρακάκης για την πολυσυζητημένη υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου.

Στην εκπομπή της Κατερίνας Καραβάτου, “Τι λες τώρα” μίλησε την Κυριακή ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση που αφορά τον Στάθη Παναγιωτόπουλο.

Όπως έγινε γνωστό, μετά το σάλο που προκάλεσε η υπόθεσή του, ο παρουσιαστής πέταξε για το Μεξικό μαζί με τη σύζυγό του.

«Η δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον του είναι ένα απλό πλημμέλημα. Δεν έχει επιβληθεί περιοριστικός όρος, γιατί δεν διώκεται για κακούργημα ώστε να περάσει από ανάκριση και να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι ή απαγόρευση εξόδου από τη χώρα», είπε ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης στην εκπομπή του MEGA.

Αυτό σημαίνει πως ο Στάθης Παναγιωτόπουλος μπορεί να ταξιδέψει όπου θέλει, ενώ δεν είναι αναγκασμένος να παρουσιαστεί στο δικαστήριο και να εξουσιοδοτήσει τον δικηγόρο του για να τον εκπροσωπήσει στη δίκη.

Ο παρουσιαστής θα δικαστεί με τη διάταξη περί παράνομης επεξεργασίας ευαίσθητων δεδομένων και το δικαστήριο μπορεί να του επιβάλλει ποινή 2 – 3 ετών.

Ο Γιάννης Μαρακάκης τόνισε πως η πράξη του παρουσιαστή είναι εφάμιλλη βιασμού, ωστόσο νομικά αντιμετωπίζεται ως πλημμέλημα.

«Εφόσον η ποινή είναι με αναστολή, θα κάνει προφανώς έφεση και θα δικαστεί και σε δεύτερο βαθμό για να μειώσει την ποινή του», πρόσθεσε ο Γιάννης Μαρακάκης. Ο δικηγόρος τόνισε πως υπήρξε μεγάλη διασπορά του υλικού αυτού μετά τη γνωστοποίηση της υπόθεσης.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση