«Vikings: Valhalla»: Πόσο άξιος διάδοχος των Vikings είναι η sequel σειρά του Netflix

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Μαρτίου 2022 13:27 «Vikings: Valhalla»: Πόσο άξιος διάδοχος των Vikings είναι η sequel σειρά του Netflix

Δείτε review της 1ης σεζόν χωρίς spoilers.

Mια από τις πιο αναμενόμενες σειρές του Φεβρουαρίου είναι το «Vikings:Valhalla», καθώς στο πρώτο 24ωρο προβολής της, όσον αφορά την προτίμηση του ελληνικού κοινού, κατάφερε να εκθρονίσει το Inventing Anna και να μπει στην πρώτη θέση των trending. Πρόκειται για μια σειρά Sequel του Vikings, ωστόσο θα μπορούσε να είναι ένας άξιος συνεχιστής της μητρικής σειράς;

Το Vikings: Valhalla μας ταξιδεύει 100 χρόνια μετά τα γεγονότα των Vikings, συγκεκριμένα στον 11ο αιώνα. Ο Ragnar και οι γιοί του έχουν γίνει θρύλοι για τους Βίκινγκς και εκείνοι σαν λαός έχουν μετακομίσει από τις βόρειες πατρίδες τους και έχουν εισχωρήσει στην Ευρώπη κυρίως στην Αγγλία. Οι νέοι οικισμοί τους ευημερούν και όλο αυτό δημιουργεί μια αμηχανία στους Σάξονες γείτονες τους.

Έτσι ο βασιλιάς Ethelred επιχειρεί να διώξει τα φύλα των Βίκινγκς και σε μια αιφνιδιαστική επίθεση καταφέρνει να σκοτώσει τους περισσότερους. Αυτό φυσικά δεν θα φανεί και πολύ ωραίο στους εναπομείναντες Βίκινγκς και κάπως έτσι έχουμε την επιστροφή στο Kattegat.

Βίκινγκς από όλες τις μεριές επιστρέφουν στο Kattegat, που πλέον είναι το μεγαλύτερο τους λιμάνι, προκειμένου να οργανώσουν την εκδίκηση τους για την σφαγή των δικών τους στην Αγγλία. Εκεί θα γνωρίσουμε το κεντρικό δίδυμο της ιστορίας δύο αδέρφια, τον Leif Eriksson έναν ατρόμητο ναυτικό και την Freydis Eriksdotter μια σκληρή πολεμίστρια με πίστη στους παλιούς θεούς. Τα δύο αδέρφια βρίσκονται στο Kattegat για τους δικούς τους λόγους αλλά κάποια μπλεξίματα θα τους βάλουν στην καρδιά των γεγονότων και θα οδηγηθούν σε διάφορες μάχες. Μέρος της σεζόν αναλώνεται στην επίθεση που γίνεται στην Αγγλία αλλά το ενδιαφέρον δεν μονοπωλεί εκεί.

Όπως είναι λογικό μέσα σε αυτά τα 100 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει πολλά έχουν αλλάξει και κάτι από όλα αυτά είναι και τα πιστεύω των Βίκινγκς. Έτσι ενώ ένας απώτερος σκοπός τους ενώνει μεταξύ τους έχουν εσωτερικές διαμάχες έχοντας άτυπα χωριστεί σε χριστιανούς και παγανιστές. Όλο αυτό σιγά σιγά οδηγεί σε μια ακραία εμφύλια διαμάχη ενώ παράλληλα άλλοι Βίκινγκς προσπαθούν να κερδίσουν μεγαλύτερη δόξα πίσω στην Αγγλία.

Η άποψη του Lordoftheseries.gr

Το Netflix είχε ένα άγριο χαρτί στα χέρια του και το αξιοποίησε αρκετά καλά στην 1η σεζόν της σειράς. Η σκηνοθεσία της σειράς σε βοηθάει να μπεις ξανά στον κόσμο των Βίκινγκς, ίσως να μην ήταν και τόσο δύσκολο αυτό καθώς η μητρική σειρά έχει ολοκληρωθεί σχετικά πρόσφατα.

Ωστόσο το Vikings: Valhalla πιάνει άριστα την αισθητική της πηγής της έμπνευσης του και μας ταξιδεύει σε γνώριμα αλλά διαφορετικά πλέον μέρη. Καλογυρισμένες μάχες και άφθονο αίμα δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το μενού, βέβαια το Netflix φαίνεται λίγο διστακτικό σε αυτό το σημείο και επιλέγει πιο προσεκτικά τα πλάνα του.

Η πλοκή αρκετά γρήγορη δεν βαλτώνει μέχρι να φτάσει σε κάποια μεγάλη μάχη και αυτό δίνει μια καλύτερη οπτική και στους χαρακτήρες που μέσα σε μόλις 8 επεισόδια τους βλέπουμε αντιμέτωπους σε διάφορες διαμάχες, κάτι που τους εξελίσσει αρκετά από την αρχή της σεζόν μέχρι την ολοκλήρωση της. Ένας ακόμη έξυπνος χειρισμός των δημιουργών είναι η άμεση αναφορά στους χαρακτήρες που αγαπήσαμε στο “Vikings”. Αυτό δημιουργεί μια νοσταλγία και παράλληλα μια περηφάνεια που σε κάνει να κολλάς με την σειρά. Το Cast είναι πολύ σωστά επιλεγμένο απλά σε κάποια σημεία μου φάνηκε κάπως η αρκετά επιτηδευμένη προφορά μερικών ηθοποιών.

Η πρώτη επαφή με τους χαρακτήρες ίσως σας έρθει απότομη και σε αυτό μπορεί να φταίει η προσπάθεια του δημιουργού να τονίσει τις έντονες ικανότητες των πρωταγωνιστών από πολύ νωρίς κάνοντας το κάπως μη ρεαλιστικό ως προς την ευκολία που πετυχαίνουν κάποια πράγματα, μέχρι το τέλος της σεζόν όμως όλοι αναπτύσσονται αρκετά και πιο σωστά και καταλήγεις να έχεις τους νέους Βίκινγκς.

Η σειρά σίγουρα δεν έφερε κάτι το καινούργιο στο είδος, μπορούμε όμως να πούμε πως είναι μια τίμια προσπάθεια με αρκετό ενδιαφέρον. Το “Vikings: Valhalla” φαίνεται πως έχει εξασφαλίσει άλλες δύο σεζόν έτσι ενώ η 1η μένει σε Cliffhanger οι πιθανότητες για συνέχεια είναι δεδομένες.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση