Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό: Ο Αρσένιος απολύεται από τον στρατό και φεύγει για το Άγιον Όρος

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 16:57 Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό: Ο Αρσένιος απολύεται από τον στρατό και φεύγει για το Άγιον Όρος

Όσα θα δούμε στο επόμενο επεισόδιο της σειράς του Mega.

Στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς  «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό», είδαμε πως: Η οικογένεια Εζνεπίδη ετοιμάζεται για τον γάμο της Αμαλίας. Ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος έρχεται όμως να ανατρέψει τα σχέδια και τις ζωές όλων των Ελλήνων. Ο Ραφαήλ και ο Χαράλαμπος πηγαίνουν στον πόλεμο και ο Αρσένιος προσπαθεί να βοηθήσει την οικογένειά του να σταθεί όρθια στις πολύ δύσκολες στιγμές. Ακολουθεί η γερμανική κατοχή και οι μεγάλες δυσκολίες που φέρνει.

Έχοντας σαν παράδειγμα τη μάνα του και τον πατέρα του, ο Αρσένιος προσπαθεί να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη. Έρχεται η απελευθέρωση, αλλά πολύ γρήγορα αρχίζει η μεγάλη πληγή της Ελλάδος, ο Εμφύλιος πόλεμος.

Ο Αρσένιος μπαίνει στον στρατό και παίρνει την ειδικότητα του ασυρματιστή. Γίνεται μάλιστα παράδειγμα για τους συστρατιώτες του με την αυταπάρνηση, τη μεγάλη πίστη και τη θυσιαστική του αγάπη.

Τι θα δούμε στο 8ο επεισόδιο της σειράς του Mega, «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό» την Πέμπτη 31 Μαρτίου στις 22:30;

Ο Αρσένιος, με μεγάλο κίνδυνο της ζωής του, σώζει έναν συστρατιώτη του που πληγώθηκε στη μάχη. Όλοι θαυμάζουν το θάρρος του και προσπαθούν να καταλάβουν πώς δεν χτυπήθηκε από τα πυρά που δέχτηκε στην προσπάθειά του να μεταφέρει τον πληγωμένο στρατιώτη. Η Ευλογία δέχεται μια μεγάλη έκπληξη. Ο Αρσένιος επιστρέφει στο σπίτι και της λέει ότι απολύθηκε από τον στρατό.

Η χαρά της δεν θα κρατήσει για πολύ, διότι της ανακοινώνει ότι θα φύγει για το Άγιον Όρος. Τον παρακαλεί να μείνει για λίγο, αλλά ο Αρσένιος φεύγει την επόμενη ημέρα. Η συγκίνησή του είναι μεγάλη όταν μπαίνει στο περιβόλι της Παναγίας. Καταφεύγει στον πατέρα Κύριλλο, έναν σπουδαίο πνευματικό, ο οποίος του δίνει τις πρώτες συμβουλές για τον μοναχισμό. Λίγο καιρό μετά, δέχεται γράμμα από τον πατέρα του, που του ζητά να επιστρέψει αμέσως για να τον βοηθήσει στα χωράφια και να φτιάξουν την προίκα της μικρής του αδελφής, της Χριστίνας.

Ο Αρσένιος βρίσκεται σε μεγάλο δίλημμα. Καταφεύγει και πάλι στον πατέρα Κύριλλο και ζητάει τη συμβουλή του.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση