Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Stranger Things: Ο 4ος κύκλος σήμερα στο Netflix – Τι πρέπει να θυμόμαστε τρία χρόνια μετά την τελευταία σεζόν

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022 17:00 Stranger Things: Ο 4ος κύκλος σήμερα στο Netflix – Τι πρέπει να θυμόμαστε τρία χρόνια μετά την τελευταία σεζόν

Τα τελευταία 449 λεπτά της σειράς για να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας

Το Stranger Things επιστρέφει στο Netflix μετά από αναμονή τριών χρόνων και το Hype είναι ιδιαίτερα αυξημένο, ειδικά μετά την κυκλοφορία του trailer για το πρώτο μέρος της τέταρτης σεζόν.

Στη φανταστική πόλη Hawkins μπορεί να έχουν περάσει μόνο έξι μήνες, αλλά οι ήρωες έχουν αλλάξει αρκετά και απότομα, ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι πέρασαν την παιδική τους ηλικία ξεφεύγοντας από τέρατα.

Οι New York Times λοιπόν, με αφορμή την πρεμιέρα της νέας σεζόν που είναι την Παρασκευή (27/5), για όσα διαδραματίστηκαν στην τρίτη σεζόν διάρκειας 449 λεπτών, ώστε να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας, για τα σημαντικά γεγονότα.

«Κόκκινη αυγή»

Η τρίτη σεζόν αρχίζει το καλοκαίρι του 1985 και βρισκόμαστε στο αποκορύφωμα της έντασης του Ψυχρού Πολέμου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σοβιετικής Ένωσης. Οι Σοβιετικοί αναζητώντας κάτι ισχυρότερο πέρα από τα πυρηνικά όπλα, πηγαίνουν κρυφά στο Hawkins και αναπτύσουν μια γιγάντια ακτίνα λέιζερ για να ανοίξουν την πύλη προς το Upside Down, την οποία η Eleven και οι φίλοι της μόχθησαν για να σφραγίσουν.

Το νέο Starcourt Mall ανοίγει έξω από την πόλη, όμως οι επιχειρήσεις στο κέντρο αρχίζουν να κλείνουν, συμπεριλαμβανομένου και γενικού καταστήματος που είναι υπάλληλος η Joyce Byers. Στη συνέχεια αποδεικνύεται όμως, ότι οι Ρώσοι μέσω μυστικών συναλλαγών, ελέγχουν τόσο το
Και αποδεικνύεται, ότι αυτοί οι ενοχλητικοί Ρώσοι, μέσω μυστικών συναλλαγών με το Starcourt, όσο και τις γύρω επιχειρήσεις.

Παρόλα αυτά, ο Dustin, μαζί με τον Steve και την Robin, καταφέρνουν να αποκαλύψουν την επιχείρηση κάτω από το εμπορικό κέντρο, μέσω υποκλοπών και αποκωδικοποιημένων ρωσικών ανακοινώσεων.

Ο κύβος ερρίφθη

Το Mind Flayer προσπάθησε για ακόμη μία φορά να ελέγξει την κατάσταση στη περιοχή και ξεκίνησε να λιώνει την βιομάζα αρουραίων και ανθρώπων, για να σχηματίσει ένα τέρας σαν αράχνη, με απώτερο στόχο να φέρει τον όλεθρο.

Παράλληλα, ορισμένοι από τους δαιμονισμένους, επιστρέφουν στην ζωή, με χαρακτηριστική την περίπτωση του Billy Hargrove. Αποτελούν όμως μια κλωνοποιημένη προσωπικότητα του πρώην εαυτού τους, ενώ «ενεργοποιούνται» κατά την κρίση της δαινομικής οντότητας.

Παρόλα αυτά, στο Hawkins υπάρχει μια επιχείρηση που ακμάζει και είναι η εφημερίδα The Hawkins Post. Εκεί, η Nancy Wheeler και ο Jonathan Byers προσπαθούν να αλλάξουν τα πράγματα, αλλά τελικά δεν τα καταφέρνουν.

Love will tear us apart

Οι βασικοί χαρακτήρες του Stranger Things καθώς έχουν μεγαλώσει, προχωρούν όλο και περισσότερο στην εφηβεία, ενώ οι μαραθώνιες συνεδρίες του Dungeons & Dragons αρχίζουν να παραμερίζονται.

Ο Dungeon Master, Will Byers, θα προτιμούσε να γυρίσει η ζωή σε φυσιολογικά επίπεδα, μετά την παραμονή στο Upside Down, ενώ ο Dustin γυρνάει μιλώντας συνέχεια για την Suzie.

Ο Eleven και ο Mike Wheeler περνούν το καλοκαίρι παίζοντας kissy-face, ενώ ο Lucas με τον Max έχουν μαραθώνιες συζητήσεις με απαίσιες συμβουλές, σχετικά με τα κορίτσια.

Νύχτα τρόμου

Το Starcourt Mall μετατρέπεται σε ένα πεδίο μάχης την 4η Ιουλίου, ενώ το Mind Flayer, μέσω του τέρατος που δημιούργησε, αντιμετωπίζει την παρέα των παιδιών.

Η Eleven χρησιμοποιεί όλες τις δυνάμεις που διαθέτει για να νικήσει το τέρας και να σώσει τον Billy, όμως εκείνος τελικά θυσιάζει τον εαυτό του, ώστε εκείνη να γλιτώσει.

Παράλληλα, ο Dustin με την Erica χρησιμοποιούν το ραδιόφωνο για να οδηγήσουν τον Hopper, τον Joyce και τον Murray μέσα από την σήραγγα κάτω από το εμπορικό κέντρο, όπου πόζαραν ως Ρώσοι πράκτορες για να αποκτήσουν πρόσβαση. στο γιγάντιο λέιζερ. Ο Hopper αντιμετωπίζει έναν σούπερ πράκτορα, όμως κατά την διάρκεια της μάχης πεθαίνει, ή έτσι φαίνεται τουλάχιστον….

Το μεγάλο ερώτημα

Στο τέλος της τρίτης σεζόν του Stranger Things, η Joyce φεύγει μαζί με τα παιδιά από την πόλη και πηγαίνουν στη Καλιφόρνια, καθώς ο Hopper που είχε ορκιστεί ότι θα δημιουργήσει ένα καλύτερο μέρος δεν είναι πλέον μαζί τους.

Παρόλα αυτά, μια σκηνή που εκτυλίσσεται σε ρωσική στρατιωτική βάση, δημιουργεί ένα τεράστιο ερώτημα. Συγκεκριμένα, έχει αιχμαλωτιστεί ένα Demogorgon από το Upside Down και φρουροί ψάχνουν κάτι να το ταΐσουν. Όμως ακούγεται να λένε να μην επιλέξουν τον «Αμερικάνο» για γεύμα του τέρατος, κάτι που δημιουργεί το εξής ερώτημα. Τελικά είναι ζωντανός ο Hopper ή ο «Αμερικανός» είναι ένας νέος χαρακτήρας που θα μας απασχολήσει στη τέταρτη σεζόν;