Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MasterChef: Ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος πήρε το έπαθλο των 50.000 ευρώ - Δείτε βίντεο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 09:28 MasterChef: Ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος πήρε το έπαθλο των 50.000 ευρώ - Δείτε βίντεο

Η δοκιμασία του μεγάλου τελικού, το πιάτο της κορυφαίας Βρετανής chef, Clare Smyth και η ατάκα του  Λεωνίδα Κουτσόπουλου που... άναψε φωτιές - Δείτε το τρέιλερ της νέας σεζόν.

Ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος είναι ο μεγάλος νικητής του MasterChef 2022. Μετά από δεκάδες δοκιμασίες και αρκετούς μήνες στο σπίτι και στο πλατό του ριάλιτι μαγειρικής, πήρε τον τίτλο του επόμενου Έλληνα MasterChef, αλλά και το χρηματικό έπαθλο των 50.000 ευρώ, επικρατώντας στον τελικό της Καλλιόπης Μπεζαντέ.

Οι δυο φιναλίστ μετά από μία σειρά απαιτητικών μαγειρικών προκλήσεων άναψαν το βράδυ της Τετάρτης (15/6) για μία τελευταία φορά τις κουζίνες τους, ούτως ώστε να δημιουργήσουν το καλύτερο πιάτο τους.

Οι τρεις chef κριτές Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος υποδέχθηκαν τους δύο διεκδικητές του τίτλου του MasterChef στην τελευταία τους δοκιμασία, που έκρινε ποιος ήταν αυτός που κατέκτησε την πρώτη θέση.

Η δοκιμασία αντιγραφής ήταν η σημαντικότερη του τελικού του διαγωνισμού καθώς η δημιουργός του πιάτου ήταν κι εκείνη που έκρινε και βαθμολόγησε τις προσπάθειες των δύο φιναλίστ. Ο λόγος για την κορυφαία Βρετανή chef, Clare Smyth, η οποία αποτελεί τη μόνη γυναίκα με την ανώτατη διάκριση του οδηγού Michelin στη χώρα της. Η ίδια έφερε στους δυο φιναλίστ του MasterChef ένα εξαιρετικής κομψότητας πιάτο, που στόχο είχε να κλέψει τις εντυπώσεις.

Ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος συγκέντρωσε τελικά την υψηλότερη βαθμολογία και αναδείχτηκε μεγάλος νικητής του MasterChef 6 με 58 βαθμούς.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε τελικά η Καλλιόπη Μπεζαντέ, η οποία συγκέντρωσε 53 βαθμούς.

 

 

Νωρίτερα ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος είχε αναφερθεί πως θα ξοδέψει τα 50.000 αν κατάφερνε να κερδίσει στον τελικό.

«Θα πάω διακοπές. Αλλά 50. 000 ευρώ θα πάω να τα φάω όλα σε ένα πάρτι; Χαίρομαι που θα πάω σπίτι μου επιτέλους μετά από τόσο καιρό, θα μου λείψει πάρα πολύ, αλλά να πάω κι εγώ λίγο σπίτι μου. Είτε κερδίσω είτε όχι, κρατάω το πόσοι άλλοι έχουν γίνει MasterChef στην Ελλάδα. Δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι είμαστε σε αυτή τη θέση εδώ εγώ και η Πόπη» είπε χαρακτηριστικά στον Λεωνίδα Κουτσόπουλο.

Στη συνέχεια ο κριτής ρώτησε και την Καλλιόπη Μπεζάντε και εκείνη του απάντησε: «Το όνειρό μου είναι να κάνω το δικό μου μαγαζί. Η μαμά μου θέλει να πάμε ταξίδι στο Κάιρο, κερδίσουμε δεν κερδίσουμε, ταξίδι θα πάμε. Ελάτε κι εσείς τι να σας πω, θα κεράσω».

 

 

Κατά τη διάρκεια του μεγάλου τελικού του MasterChef και μόλις είχε ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των πιάτων των δύο φιναλίστ, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος κατάφερε να ανάψει φωτιές. Ο σεφ ανέφερε πως μένει να μάθουν το αποτέλεσμα αλλά και κάτι άλλο. «Μένει να ανακοινώσουμε τις υπόλοιπες βαθμολογίες και να μάθουμε αν αληθεύει ότι ο Σωτήρης μπορεί του χρόνου να μην είναι μαζί μας στο MasterChef.»

Εκείνη τη στιγμή όλοι οι κριτές ξέσπασαν σε γέλια, με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να τον αγκαλιάζει και τον Σωτήρη Κοντιζά να λέει: «Που το ήξερες;»

Το Star ανακοίνωσε και τον έβδομο κύκλο του παιχνιδιού χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Το trailer καλεί τους επίδοξους μάγειρες να δηλώσουν συμμετοχή στον νέο κύκλο του ριάλιτι μαγειρικής.

Πηγή: protothema.gr