Από τη ζωή στη μικρή οθόνη: 4 σειρές που διηγούνται αληθινές ιστορίες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022 17:11 Από τη ζωή στη μικρή οθόνη: 4 σειρές που διηγούνται αληθινές ιστορίες

Πολλές φορές αρκεί η επισήμανση «βασισμένη σε αληθινά γεγονότα» προκειμένου μια σειρά να κερδίσει αμέσως το ενδιαφέρον του κοινού. Λίγο η δίψα του κόσμου να μάθει το παρασκήνιο μιας εποχής που δεν έζησε, λίγο η αίσθηση ότι έρχεται κοντά με ανθρώπους που υπήρξαν στην πραγματικότητα, αφήνοντας το δικό τους σημάδι στην ιστορία, οδηγεί σε μία ακαταμάχητη έλξη προς αυτού του είδους τις σειρές.

Δημιουργία τεχνολογικών κολοσσών, αστέρων του σινεμά ή του παγκόσμιου μουσικού στερεώματος, δικαστικές διαμάχες, πολιτικά σκάνδαλα, δολοφονίες και άλλα γεγονότα που έχουν πρωταγωνιστήσει στην επικαιρότητα της εποχής τους αποτελούν έμπνευση για σενάρια, τα οποία μεταφέρουν τη «ζωή» στην οθόνη μας. Βλέποντας based on true story σειρές ένα είναι σίγουρο: το «άριστα» στο μάθημα της ιστορίας δεν το χάνει κανείς.

The Offer

Πενήντα χρόνια από την έξοδο της πρώτης ταινίας της εμβληματικής τριλογίας  «Ο Νονός» στους κινηματογράφους η Paramount αποφάσισε να δημιουργήσει το «The Offer». Η σειρά παρουσιάζει καρέ καρέ τα πραγματικά γεγονότα που οδήγησαν στη δημιουργία της εμβληματικής τριλογίας του άπειρου τότε σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα, ο οποίος ήταν ο μόνος που δέχτηκε να σκηνοθετήσει το best seller του Μάριο Πούζο.

Εμπόδια, μπλεξίματα με την Ιταλική μαφία, περιορισμένο budget και πολλά άλλα αναβιώνουν στη «μικρή οθόνη» δείχνοντας όλες εκείνες τις δυσκολίες που απείλησαν με ακύρωση τη δημιουργία μίας από τις πιο κλασικές ταινίες όλων των εποχών. Στο επίκεντρο της σειράς βρίσκουμε τον παραγωγό του «Νονού» Άλμπερτ Σ. Ράντι, τον οποίο ενσαρκώνει ο Μάιλς Τέλερ. Μαζί του πρωταγωνιστούν οι Μάθιου Γκουντ, Νταν Φόγκλερ, Μπερν Γκόρμαν, Κόλιν Χανκς, Τζιοβάνι Ρίμπισι και Τζούνο Τεμπλ.

The First Lady

Μέσα από αλληλοσυνδεόμενες ιστορίες, η σειρά ανθολογίας «The First Lady» αφηγείται τη ζωή τριών δυναμικών και χαρισματικών πρώτων κυριών της Αμερικής, που άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία της Αμερικής. Μισέλ Ομπάμα, Μπέτι Φορντ και Έλεανορ Ρούσβελτ προσφέρουν μία μοναδική «ξενάγηση» στα άδυτα του Λευκού Οίκου, αποκαλύπτοντας το παρασκήνιο, τις ίντριγκες και τις μυστικές συμφωνίες που άλλαξαν τον κόσμο κατά τη διάρκεια της προεδρικής θητείας των συζύγων τους, Μπαράκ Ομπάμα, Τζέραλντ Φορντ και Φράνκλιν Ρούσβελτ.

Εκτός από ιστορικό ενδιαφέρον η σειρά έχει να παρουσιάσει και ένα all star καστ με βραβευμένους και διεθνώς αναγνωρισμένους ηθοποιούς, όπως οι Βαϊόλα Ντέιβις (Μισέλ Ομπάμα), Μισέλ Φάιφερ (Μπέτι Φορντ), Τζίλιαν Άντερσον (Έλεανορ Ρούσβελτ), Κίφερ Σάδερλαντ (Φράνκλιν Ρούσβελτ), Άαρον Έκχαρτ (Τζέραλντ Φορντ), Τζούντι Γκριρ (Μάριαν Ρόμπινσον), Ντακότα Φάνινγκ (Σούζαν Ελίζαμπεθ Φόρντ) και Ο. Τ. Φαγκμπένλι (Μπαράκ Ομπάμα).

Super Pumped: The Battle for Uber

Πώς δημιουργήθηκε η δημοφιλής εφαρμογή Uber; Ποιος ήταν ο ιδρυτής της και ποια η πορεία της; Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα δίνει η σειρά «Super Pumped: The Battle for Uber», «ρίχνοντας φως» στην ιστορία πίσω από τη δημιουργία της κορυφαίας εφαρμογής υπηρεσιών μετακίνησης και την άνοδο και την πτώση του δημιουργού της, Τράβις Καλάνικ.

Δολοπλοκίες, αλαζονεία, κρυφές συμφωνίες έχουν την τιμητική τους στη σειρά με τους κορυφαίους πρωταγωνιστές Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ (Inception, Η Δίκη των 7 του Σικάγο, The Dark Knight Rises), Ούμα Θέρμαν, και Κάιλ Τσάντλερ (Bloodline, Friday Night Lights) να δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας. Στα συν συγκαταλέγεται η συμμετοχή του κορυφαίου σκηνοθέτη Κουέντιν Ταραντίνο, σε ρόλο αφηγητή.

Sherwood

Το 2004 δύο απροσδόκητοι φόνοι λαμβάνουν χώρα γύρω από το Άσφιλντ του Νότινγχαμ, σε μία περίοδο πολιτικών αναταραχών για τη Μ. Βρετανία. Οι αστυνομικές αρχές εξαπολύουν ένα ανθρωποκυνηγητό -που έμεινε στην ιστορία- για τον εντοπισμό των ενόχων. Στο επίκεντρο δυο επιθεωρητές της αστυνομίας, οι οποίοι αναγκάζονται να συνεργαστούν, ξεχνώντας–έστω προσωρινά- τον μεταξύ τους ανταγωνισμό που ξεκινά πίσω στο 1984 και την σαρωτική απεργία των Μεταλλωρύχων που κατέστρεψε ζωές και διέλυσε ολόκληρες οικογένειες.

Πρωταγωνιστές της δραματικής-αστυνομικής σειράς που γνώρισε μεγάλη επιτυχία από το πρώτο κιόλας επεισόδιο είναι οι Ντέιβιντ Μόρισεϊ («Britannia», «The Missing»), Λέσλι Μάνβιλ («Phantom Thread», «Ordinary Love»), και Άνταμ Χούγκιλ («1917»).

Πηγή: newsit.gr

 

 

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση