Ms. Marvel: Μια ηρωίδα αλλά όχι για όλα τα γούστα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022 10:19 Ms. Marvel: Μια ηρωίδα αλλά όχι για όλα τα γούστα

Ακολουθεί review της πρώτης σεζόν, χωρίς spoilers.

Μια νέα ηρωίδα εντάσσεται στον κόσμο της Marvel με το συγκεκριμένο project να χαρακτηρίζεται φιλόδοξο και φυσικά να έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία για χάρη του Disney+. Η Marvel έχει βρει τον τρόπο να παρουσιάζει τους νέους ήρωες στον κόσμο και όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, αυτές οι σειρές «σφηνάκια» λειτουργούν ιδανικά σε αυτήν την φάση του MCU.

Αυτήν την φορά την τιμητική της είχε η Ms.Marvel μια σχετικά νέα ηρωίδα με έντονο μέλλον. Η Kamala Khan είναι μια έφηβη που ζει στο Jersey City, η φαντασία της πλούσια, τόσο μεγάλη που υπάρχουν φορές που νιώθει πως δεν ταιριάζει στο σχολείο της και στην ίδια της την οικογένεια.

Μέρος σε αυτό αποτελεί η τεράστια αγάπη που έχεις στους Avengers και γενικότερα στους ήρωες, μια όμως ξεχωρίζει στα μάτια της Kamala και αυτή είναι η Captain Marvel. Η κατά τα άλλα βαρετή ζωή της θα αλλάξει από την μια στιγμή στην άλλη όταν έρθει σε επαφή με ένα οικογενειακό κειμήλιο και αποκτήσει τις δικές της δυνάμεις.

Από την μια στιγμή στην άλλη θα πρέπει να περάσει στην απέναντι πλευρά και να γίνει αυτό που μέχρι τώρα θαύμαζε. Σε αυτό θα βοηθήσουν και οι μπελάδες στους οποίους θα μπει, καθώς ξεκινά να ψάχνει τις ρίζες της θα έρθει αντιμέτωπη με διάφορους ανθρώπους που θέλουν να εκμεταλλευτούν τις δυνάμεις της. Όλο αυτό όμως θα την κάνει πιο συνειδητοποιημένη και σίγουρα θα την βάλει στο πάνθεον των ηρώων της Marvel ενώ αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει πολλά ακόμη να δώσει άλλη και να μάθει στο MCU.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Η προσθήκη της Ms.Marvel στο MCU είναι σίγουρα ένα στοιχείο που θα αλλάξει ξανά τα δεδομένα του ηρωικού αυτού σύμπαντος ωστόσο ίσως να μην έγινε και με τον πιο σωστά δομημένο τρόπο. Η σειρά κατάφερε να προσφέρει κάτι φρέσκο και νεανικό στο MCU που σίγουρα έλειπε, είχε όμως και αρκετές αδυναμίες και μια από αυτές ήταν ο ρυθμος με τον οποίο εξελίχθηκε η ιστορία αλλά και ο αριθμός των επεισοδίων. Τα μόλις 6 επεισόδια φαίνεται να μην είναι αρκετά με το συγκεκριμένο μοτίβο αφήγησης που χρησιμοποιήθηκε. Στα πρώτα επεισόδια έχουμε μια μεγάλη εισαγωγή στον κόσμο της Kamala και όλα κινούνται αρκετά αργά με την ίδια να πρέπει να ανακαλύψει τις δυνάμεις της και όχι μόνο. Καθώς όμως φτάνουμε στο τέλος όλα αλλάζουν πολύ γρήγορα και στην προσπάθεια να δοθούν εξηγήσεις κάποια θέματα ή ιστορίες ίσως περάσουν απαρατήρητα.

Το νεανικό Vibe της σειράς αποτυπώνεται υπέροχα όμως σε όλους τους τομείς που μπορεί να σχολιάσει κάποιος. Στην σκηνοθεσία της όμορφα εφέ με γραφικά ξεπηδούν συχνά και έντονα χρώματα τραβούν το μάτι καθώς η Kamala περνάει από διάφορες φάσεις. Στα εφέ και ιδικά στις δυνάμεις της ίσως θα μπορούσε να είχε γίνει καλύτερη δουλειά αλλά σίγουρα έχουμε δει και χειρότερα. Αξίζει να αναφέρουμε πως η Kamala είναι η πρώτη μουσουλμάνα ηρωίδα του MCU και η σειρά έκανε εκπληκτική δουλειά παρουσιάζοντας την κουλτούρα αλλά και τις ιδεολογίες της οικογένειας της. Όλο αυτό με απίστευτο σεβασμό που δεν δικαιολογεί κάποιες στενόμυαλες αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν. Όπως και με το Moon Knight η Marvel συνεχίζει να αξιοποιεί έξυπνα την μουσική προκειμένου να παρουσιάσει αυτές τις “διαφορετικές” κουλτούρες που έχει παρουσιάσει στην 4η φάση της.

Η Kamala Khan είναι η καρδιά της σειράς και αυτό είναι αξιαγάπητο, καταφέρνει να κερδίσει τις εντυπώσεις σαν χαρακτήρας με την πλούσια φαντασία της και την έντονη προσωπικότητα της. Οι υπόλοιποι χαρακτήρες την πλαισιώνουν όμορφα αλλά δεν ξεχωρίζουν και η πλειοψηφία αυτών μου αφήνουν την αίσθηση πως δεν έχουν θέση στο ευρύτερο MCU κάτι που δυστυχώς παρατηρώ με πολλές από τις σειρές της Marvel όσων αφορά τους δευτερεύοντες χαρακτήρες. Αυτό όμως που φέρνει πολύ ψηλά την σειρά είναι η ερμηνεία της Iman Vellani που ζωντάνεψε αυτόν τον χαρακτήρα τόσο αβίαστα τόσο όμορφα που σε ορισμένα σημεία δεν μπορείς να θυμηθείς πως κρύβεται μια ηθοποιός πίσω από τον ρόλο καθώς είναι γεννημένη για αυτήν ερμηνεία.

Η Iman ήταν μεγάλη Fan της Ms.Marvel πριν κερδίσει τον ρόλο και αυτό βγήκε προς τα έξω καθώς η χαρά της ήρθε και έγινε ένα με την ενεργητικότητα της Kamala. Το τέλος της σειράς κλείνει το μάτι για μεγάλες αλλαγές στο MCU ενώ μας ετοιμάζει ήδη για την επόμενη εμφάνιση της Ms.Marvel στο ‘The Marvels’.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση