Τα 5 πιο δημοφιλή «τηλεοπτικά» σπίτια: Πού είναι και πώς κατέληξαν να γίνουν πλατό

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022 13:27 Τα 5 πιο δημοφιλή «τηλεοπτικά» σπίτια: Πού είναι και πώς κατέληξαν να γίνουν πλατό

Μετρούν κάθε μήνα χιλιάδες αναζητήσεις στο Google από φανς που συρρέουν να τα δουν από κοντά.

Μια βόλτα στη Νέα Υόρκη ή το Λος Άντζελες μοιάζει σαν κάποιος να περπατά ανάμεσα σε ένα πλήθος από κινηματογραφικά και τηλεοπτικά σκηνικά. 

Όταν κάνετε κλικ στην αγαπημένη σας σειρά στο Netflix ή οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα streaming, οι χαρακτήρες σας προσκαλούν στα σπίτια τους, ενώ εσείς παρακολουθείτε από την άνεση του δικού σας σπιτιού.

Αρκεί να ανοίξετε το Google Maps στη Νέα Υόρκη και θα δείτε διάφορες διάσημες τοποθεσίες γυρισμάτων - όπως τα διαμερίσματα της Carrie Bradshaw του Sex and the City ή του Jerry Seinfeld στο Seinfeld που είναι καταχωρημένα ως αξιοθέατα - και υπάρχουν αρκετά ακόμη παρόμοια σε όλη τη χώρα.

Το RubyHome, κτηματομεσιτικό γραφείο στο Λος Άντζελες, εντόπισε τα σπίτια που αναζητά ο κόσμος περισσότερο στο Google και έχουν ταυτιστεί με δημοφιλή τηλεοπτικά σόου.

Και τα πιο αγαπημένα των φανς είναι:

Friends

Τα «Φιλαράκια» είναι μία από τις πιο δημοφιλείς κωμικές σειρές όλων των εποχών, οπότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί ότι το διαμέρισμα των Friends είναι η πιο δημοφιλής κατοικία τηλεοπτικής σειράς.

Το θρυλικό κτίριο του Greenwich Village βρίσκεται στην οδό Bedford St. 90. Ωστόσο, πριν προσπαθήσετε να βρείτε σε ποιο ακριβώς διαμέρισμα περνούσε το χρόνο του το καστ, καλό είναι να γνωρίζετε ότι μόνο το εξωτερικό του κτιρίου χρησιμοποιήθηκε για τη σειρά.

Οι εσωτερικοί χώροι ήταν στην πραγματικότητα σκηνικό, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους «ενοχλητικούς» τουρίστες να συρρέουν στη γωνία του δρόμου.

Οι αναζητήσεις για το διαμέρισμα των Friends ανέρχονται κατά μέσο όρο σε 41.000 ανά μήνα, ενώ οι αναζητήσεις για το «διαμέρισμα της Μόνικα» έχουν επίσης μέσο όρο 2.300 αναζητήσεις μηνιαίως, δίνοντας στο διαμέρισμα συνολικό όγκο αναζήτησης 43.300.

Ο Τζόι Καμπανάρο, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Little Owl, το οποίο βρίσκεται στον ίδιο χώρο της Bedford St. που στέγαζε την υποτιθέμενη καφετέρια Central Perk της σειράς - είχε απαυδήσει το 2019 όταν χιλιάδες τουρίστες γέμισαν τους δρόμους για να βγάλουν φωτογραφίες ή να γράψουν στους τοίχους προς τιμήν της 25ης επετείου της κωμικής σειράς.

«Είναι τόσο ενοχλητικό. Συμπεριφέρονται σαν να μην δίνουν λογαριασμό σε κανέναν», δήλωσε, αν και η φρενίτιδα έχει οπωσδήποτε καταλαγιάσει μετά την επέτειο της σειράς.

Full House

Το δεύτερο «τηλεοπτικό» σπίτι που αναζητείται περισσότερο στο Google είναι εκείνο της σειράς «Full House».

Ο όρος «Full House house» μετρά τον υψηλότερο αριθμό αναζητήσεων στην κατάταξη, κατά μέσο όρο 43.000 ανά μήνα παγκοσμίως, παρά το γεγονός ότι η σειρά τελείωσε πριν από 27 χρόνια. Οι αναζητήσεις για το «σπίτι του Τάνερ» ήταν μόλις κατά μέσο όρο 100 ανά μήνα, δίνοντας στο σπίτι συνολικό μηνιαίο όγκο αναζητήσεων 43.100.

Η δημοφιλής οικογενειακή σειρά ανέβασε τη δημοτικότητα του σπιτιού σε νέα ύψη, αλλά το μεγάλο όμορφο σπίτι προσέλκυε τουρίστες ακόμη και πριν ο θείος Jesse (John Stamos) και ο θείος Joey (Dave Coulier) μετακομίσουν για να βοηθήσουν τον Danny Tanner (Bob Saget) να μεγαλώσει την DJ (Candace Bure), τη Stephanie (Jodie Sweetin) και τη Michelle (Mary-Kate και Ashley Olsen).

Μια σειρά από επτά πολύχρωμα σπίτια εμφανίζονταν στις τηλεοπτικές οθόνες στους τίτλους αρχής της σειράς όταν προβλήθηκε αρχικά από το 1987 έως το 1995.

Η διεύθυνση του σπιτιού στη σειρά είναι 1882 Girard St., Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια, και παρόλο που τα γυρίσματα έγινα κυρίως στα στούντιο της Warner Bros. στο Λος Άντζελες, το πραγματικό εξωτερικό του σπιτιού γυρίστηκε στη διεύθυνση 1709 Broderick St. στη γειτονιά Pacific Heights του Σαν Φρανσίσκο. 

Η δημοφιλής σειρά έκανε reboot από το 2016 έως το 2020 με νέο καστ, καθώς και πολλά γνωστά πρόσωπα από την οικογένεια Τάνερ και τηρώντας την παράδοση, οι ηθοποιοί έμειναν το ίδιο σπίτι με το πρωτότυπο.

Breaking Bad

Το τρίτο πιο δημοφιλές τηλεοπτικό σπίτι είναι η κατοικία της οικογένειας White από το Breaking Bad.

Το αμερικανικό αστυνομικό δράμα πρωτοεμφανίστηκε στις οθόνες το 2008, όταν παρουσίασε τον αμφιλεγόμενο χαρακτήρα Walter White (Bryan Cranston), ο οποίος μένει στο Νέο Μεξικό με την οικογένειά του και το κύκλωμα ναρκωτικών.

«Το όνομά μου είναι Walter Hartwell White. Μένω στην οδό Negra Arroyo Lane 308, στο Αλμπουκέρκι του Νέου Μεξικού. Αυτή είναι η εξομολόγησή μου», ακούγεται να λέει ο χαρακτήρας την πρώτη φορά που εμφανίζεται στο πιλοτικό επεισόδιο.

Το πραγματικό σπίτι που βλέπουμε στην εκπομπή βρίσκεται στη διεύθυνση 3828 Piermont Drive NE, στο Αλμπουκέρκι, και ανήκει σε ένα ζευγάρι που ζει στο μονώροφο σπίτι εδώ και 40 χρόνια. Το ζευγάρι νοίκιασε το ακίνητο από τη στιγμή που ξεκίνησε η παραγωγή μέχρι τα γυρίσματα, τα οποία τελείωσαν το 2013.

Το «Breaking Bad house» είναι η τρίτη πιο συχνή αναζήτηση στο Google για σπίτι τηλεοπτικής σειράς με μέσο όρο 11.000 αναζητήσεις ανά μήνα παγκοσμίως. Οι αναζητήσεις για το «σπίτι του Walter White» κυμαίνονται σε περίπου 3.300 ανά μήνα, δίνοντας στο σπίτι του Breaking Bad συνολικό όγκο αναζητήσεων 14.300 αναζητήσεις μηνιαίως.

Παρόλο που το σπίτι του Breaking Bad δεν φτάνει τον ίδιο αριθμό αναζητήσεων με το σπίτι του Full House και το διαμέρισμα των Friends, το Breaking Bad έβαλε το Αλμπουκέρκι και το Νέο Μεξικό στο χάρτη για τους φανατικούς των τηλεοπτικών σειρών.

Charmed

Το τέταρτο πιο δημοφιλές τηλεοπτικό σόου στο Google μάς μεταφέρει στη σφαίρα των μαγισσών με το Charmed.

Το Halliwell Manor, από τη δημοφιλή σειρά των τελών της δεκαετίας του '90 και των αρχών της δεκαετίας του 2000, λέγεται ότι βρίσκεται στην 1329 Prescott St. στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια στη σειρά, αλλά στην πραγματικότητα βρίσκεται νοτιότερα, στη 1329 Carroll Ave. στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

Παρά το γεγονός ότι η σειρά τελείωσε το 2006, οι φανς εξακολουθούν να θέλουν να ρίξουν μια ματιά στο σπίτι, καθώς οι αναζητήσεις για το «Charmed house» έφτασαν κατά μέσο όρο τις 7.400 αναζητήσεις παγκοσμίως ανά μήνα.

Αν και οι περισσότεροι αναφέρονται στο στοιχειωμένο σπίτι ως Halliwell Manor, στην πραγματικότητα έχει πραγματικό όνομα: Innes House.

Χτίστηκε το 1887 ως ένα από τα πρώτα σπίτια στη λεωφόρο Carroll στο Angelino Heights. Το σπίτι είχε μόνο λίγους ιδιοκτήτες και προστατεύεται από το Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Τόπων και το Los Angeles Conservancy. 

The Sopranos

Επιστρέφοντας στη Νέα Υόρκη, η πέμπτη τηλεοπτική σειρά στην κατάταξη είναι το «The Sopranos», ένα αστυνομικό δράμα με έδρα τη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ κι επίκεντρο το αφεντικό της μαφίας, Τόνι Σοπράνο (τον οποίο υποδυόταν ο Τζέιμς Γκαντολφίνι).

Ο αριθμός αναζητήσεων για το «Tony Soprano house» ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 3.900 ανά μήνα, μαζί με το «The Sopranos house» που φτάνει στις 3.100 ανά μήνα, με τον συνολικό όγκο αναζητήσεων να ανέρχεται σε 7.000.

Η πρόσοψη του σπιτιού εμφανίζεται στο τέλος των τίτλων αρχής, όταν ο Soprano μπαίνει στην είσοδο. Άλλα μέρη του σπιτιού, όπως η κουζίνα και μια εξωτερική βεράντα, εμφανίστηκαν επίσης στο πιλοτικό επεισόδιο πριν τα γυρίσματα μεταφερθούν σε σκηνικό στο Κουίνς.

Η σειρά διήρκεσε έξι σεζόν και κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1999, πριν ολοκληρωθεί το 2007.

Το σπίτι του Σοπράνο και της οικογένειάς του αποτελεί εξέχον χαρακτηριστικό της σειράς και είναι ιδιαίτερα διάσημο για τον τρόπο με τον οποίο προβάλλεται στους τίτλους αρχής. Οι πραγματικοί ιδιοκτήτες - Victor και Patti Recchia- στη διεύθυνση 14 Aspen Drive, North Caldwell, New Jersey, έχουν το ακίνητο για σχεδόν 30 χρόνια.

Ο Victor, ο οποίος διευθύνει την Fourth Generation Construction, έχτισε το σπίτι τεσσάρων υπνοδωματίων και 4 1/2 μπάνιων το 1987. Το πολυτελές σπίτι βγήκε στην αγορά το 2019, αλλά δεν φαίνεται να έχει πουληθεί ούτε είναι πλέον καταχωρημένο.

Πηγή: lifo.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση