Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Kaleidoscope: Η νέα σειρά του Netflix προσφέρει πάνω από 40.000 διαφορετικούς τρόπους για να τη δεις

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2023 12:21 Kaleidoscope: Η νέα σειρά του Netflix προσφέρει πάνω από 40.000 διαφορετικούς τρόπους για να τη δεις

Ποιο Casa de Papel; Αυτή η ληστεία δημιουργεί μια εντελώς διαφορετική εμπειρία στους θεατές της.

Αν και πριν μερικούς μήνες μιλούσαμε για έναν «αργό θάνατο» του Netflix, η streaming πλατφόρμα φαίνεται πως πάτησε γκάζι το τελευταίο διάστημα και κάνει τη μια μεγάλη κίνηση μετά την άλλη. Πρόσφατα έβαλε στον κατάλογό της το Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, το οποίο παραμένει στην κορυφή του ελληνικού Top-10, ενώ εντυπωσιακά τα έχει πάει μέχρι στιγμής και η Wednesday.

Ωστόσο, φαίνεται πως την Πρωτοχρονιά «έσκασε μύτη» και μια νέα σειρά, η οποία ανεβαίνει συνεχώς στις παγκόσμιες τάσεις. Μιλάμε ασφαλώς για το Kaleidoscope, μια σειρά που φέρνει πολύ στο Casa de Papel, μιας και αφηγείται την ιστορία μιας τεράστιας ληστείας, η οποία όμως μάς προσφέρει μια εντελώς διαφορετική εμπερία παρακολούθησης. Γιατί το λέμε αυτό; Επειδή έχει «πατήσει» στο Bandersnatch, μια τηλεταινία από το σύμπαν του Black Mirror, η οποία επέτρεπε στους τηλεθεατές να διαμορφώσουν με τις δικές τους επιλογές το τέλος της.

Κάπως έτσι συμβαίνει και στο Kaleidoscope, με τους θεατές να μπορούν να επιλέξουν με ποια σειρά θα δουν τα επεισόδια, κάτι που προσφέρει πάνω από 40.000 διαφορετικούς τρόπους παρακολούθησης. Η σειρά, η οποία αφηγείται την ιστορία του ενορχηστρωτή της ληστείας, του αγαπημένου ηθοποιού Giancarlo Esposito (που αγαπήσαμε στο Breaking Bad), και της ομάδας του που θέλουν να κλέψουν 7 δισεκατομμύρια δολάρια, έχει οκτώ κεφάλαια-επεισόδια με διαφορετικά χρώματα: Κίτρινο, Πράσινο, Μπλε, Πορτοκαλί, Βιολετί, Κόκκινο, Ροζ και Λευκό.

Αυτά δεν αποτελούν συνέχεια το ένα του άλλου, με αποτέλεσμα να μπορεί κανείς να τα δει με όποια σειρά θέλει. Μάλιστα, η σειρά με την οποία θα επιλέξει να τα δει, θα του δημιουργήσει και διαφορετικά συναισθήματα ή σκέψεις. Όσον αφορά τη λίστα που έχει φτιάξει το Netflix έχουμε:

  • Κίτρινο: Έξι εβδομάδες πριν τη ληστεία
  • Πράσινο: Επτά χρόνια πριν τη ληστεία
  • Μπλε: Πέντε ημέρες πριν τη ληστεία
  • Βιολετί: Εικοσιτέσσερα χρόνια πριν τη ληστεία
  • Πορτοκαλί: Τρεις εβδομάδες πριν τη ληστεία
  • Κόκκινο: Το πρωί μετά τη ληστεία
  • Ροζ: Έξι μήνες μετά τη ληστεία
  • Λευκό: Η ληστεία

Ο κάθε θεατής μπορεί να δει τα επεισόδια με τη σειρά που θέλει, βάζοντάς π.χ. σε χρονολογική σειρά και ξεκινώντας από το βιολετί. Για όσους πάλι λατρεύουν το μυστήριο, τότε ο συνδυασμός είναι Κόκκινο, Κίτρινο, Ροζ, Πράσινο, Πορτοκαλί, Βιολετί, Μπλε και Άσπρο. Όπως και να τα δεις πάντως, πρόκειται για μια fun to watch σειρά, για την οποία δεν θα μετανιώσεις τον χρόνο που σπατάλησες.

Πηγή: gazzetta.gr