Γιατί είναι δημοφιλής η 89χρονη Γιαγιόι Κουσάμα;

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018 19:35 Γιατί είναι δημοφιλής η 89χρονη Γιαγιόι Κουσάμα;

Η τρέλα για selfie, που κάνει τους φιλότεχνους να περιμένουν υπομονετικά για ώρες στην ουρά

Η 89χρονη Γιαγιόι Κουσάμα είναι η πιο επιτυχημένη ζώσα καλλιτέχνις στον κόσμο. Έργα της έχουν πουληθεί μέχρι και 7 εκατομμύρια δολάρια το ένα. Οποιαδήποτε στιγμή, εκθέσεις της φιλοξενούνται σε μουσεία και αίθουσες τέχνης σε διάφορα γεωγραφικά μήκη και πλάτη. Αυτή την περίοδο, εκθέτει στο Ίδρυμα Marciano στο Λος Άντζελες, στη Νέα Υόρκη, στο Κλίβελαντ, στην Ινδονησία. Είναι εξαιρετικά δημοφιλής. Ο λόγος; Μα το ότι ο κόσμος θέλει να τραβήξει selfie, ποζάροντας μπροστά από κάποιο έργο της ή μέσα σε εγκατάστασή της!

Η τρέλα για selfie, που κάνει τους φιλότεχνους να περιμένουν υπομονετικά για ώρες στην ουρά ώστε να φωτογραφηθούν μέσα στα «Infinity Mirror Rooms» της Κουσάμα, έχει σοκάρει την ντοκιμαντερίστα Χίδερ Λεντζ, η οποία από το 2001 παρακολουθεί από κοντά τη ζωή και καλλιτεχνική καριέρα της Γιαγιόι ετοιμάζοντας ένα ντοκιμαντέρ γι' αυτήν.

«Πάντα το έβλεπα σαν μια ιστορία που θα έδειχνε τον αγώνα που έδινε με τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε, και το οποίο θα τέλειωνε με μια αισιόδοξη νότα» είπε η Λεντζ για το ντοκιμαντέρ. «Ποτέ μα ποτέ στους αιώνες, δεν περίμενα ότι θα ήταν η καλλιτέχνις με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο. Πίστευα ότι το ντοκιμαντέρ θα βοηθούσε να γίνονται πράγματα γι' αυτήν» πρόσθεσε.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση