Ποιο είναι το κορίτσι που ενέπνευσε τη Jessica Rabbit

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2019 10:15 Ποιο είναι το κορίτσι που ενέπνευσε τη Jessica Rabbit

Η θρυλική σειρήνα της οθόνης Jessica Rabbit άφησε μια έντονη εντύπωση στην ιστορία του κινηματογράφου. Δημιουργήθηκε το 1988 για τις ανάγκες της ταινίας Who Framed Roger Rabbit και η κοκκινομάλλα καλλονή με το ανοιχτό κόκκινο φόρεμα έκλεψε εντυπώσεις και καρδιές. 

Έμπνευση για την πρωταγωνίστρια ήταν μια αληθινή σταρ του Χόλιγουντ, η Vikki Dougan (γεννημένη σαν Edith Tooker το 1929) που δεν υπήρξε ηθοποιός αλλά ήταν ένα "It Girl" της εποχής της κάτι σαν ανάλογο της κουλτούρας των Καρντάσιαν που υπάρχει στις μέρες μας. 

Η ιστορία της Βίκι Ντούγκαν μας προσφέρει μια πιθανή ιστορική προοπτική, καθώς  το πρώην μοντέλο Pin –up, η Βίκι προσπάθησε στη δεκαετία του ‘50 να εισχωρήσει στην βιομηχανία του θεάματος. Χρειαζόταν, φυσικά, ένα σήμα κατατεθέν έτσι, ο τότε ατζέντης της Milton Weis, προώθησε την εικόνα της αβυσσαλέας εξώπλατης τουαλέτας που τραβούσε σαν μαγνήτης τα αντρικά βλέμματα. Η Βίκι κυκλοφορούσε με αυτές τις τουαλέτες σ εόλα τα κοσμικά μέρη στα οποία μπορούσε να φωτογραφηθεί και έγινε και εξώφυλλο για το Life Magazine.

Μάλιστα καθώς φορούσε αυτές τις τουαλέτες απέκτησε το όνομα «Η Πλάτη» και επιδίωξε τη σύγκριση με της περίφημη σταρ της εποχής της Τζέιν Μάνσφιλντ. Έβγαινε με τον Φρανκ Σινάτρα, ενώ έκανε δύο γάμους, στη δεκαετία του 1940 και στη δεκαετία του '60.

Το 1957, κάνει φωτογράφιση για το Playboy.Ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Ζεμέκις τη χρησιμοποίησε σαν πρότυπο όταν κατασκεύασε την εικόνα της στο «Ποιος φοβάται τον Ρότζερ Ράμπιτ». Κύκλοι του Χόλυγουντ, και κυρίως η ίδια, αναγνωρίζουν αμέσως την αναφορά, μιας που όπως λέγεται, η Jessica περπατούσε και μιλούσε ακριβώς όπως η Vikki στα νιάτα της.

φωτο: You Tube
φωτο: You Tube

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση