Αυτά τα βιβλία προτείνει να διαβάσετε ο Μπαράκ Ομπάμα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019 10:36 Αυτά τα βιβλία προτείνει να διαβάσετε ο Μπαράκ Ομπάμα

Μια λίστα για τους βιβλιόφιλους όλου του κόσμου.

Κάθε χρόνο ο Μπαράκ Ομπάμα δεν παραλείπει να συστήσει βιβλία στους βιβλιόφιλους και δεν είναι λίγοι αυτοί που ακολουθούν τις προτάσεις του. Πριν λίγες ημέρες ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ ανάρτησε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις λίστες με τα βιβλία που προτείνει ώστε να τα αναζητήσουν οι βιβλιόφιλοι αλλά και για να μάθουν τι διαβάζει ο ίδιος στον ελεύθερο χρόνο του. 

Πρωταγωνιστεί στη λίστα η Αμερικανίδα συγγραφέας Τόνι Μόρισον  που έφυγε από τη ζωή στις 5 Αυγούστου τα βιβλία της οποίας προτείνει ο Ομπάμα στην κορυφή της λίστας του και αυτά είναι η Αγαπημένη, το Τραγούδι του Σολομόν, τα Γαλάζια Μάτια. 

Ακολουθούν τα βιβλία «Nickel Boys» του Κόλσον Γουιτχέντ, για τις μαζικές εκδιώξεις, το «Exhalation» του Τεντ Σιάνγκ είναι μία συλλογή μικρών ιστοριών και το καλύτερο κατά τον Ομπάμα είδος επιστημονικής φαντασίας.

Το «Γουλφ Χολ»,  το πολυβραβευμένο βιβλίο της Χίλαρι Μαντέλ για την άνοδο του Τόμας Κρόμγουελ στην εξουσία, «Βγήκε το 2009, αλλά ήμουν κάπως απασχολημένος τότε, οπότε το έχασα», γράφει ο Ομπάμα. «Παραμένει καταπληκτικό μέχρι σήμερα». 

Το «Men Without Women» του Χαρούκι Μουρακάμι εξετάζει το τι συμβαίνει στις ζωές των χαρακτήρων χωρίς σημαντικές γυναίκες στις ζωές τους, θα σε αφήσει με περισσότερα ερωτήματα σημειώνει ο Ομπάμα, ενώ στη συνέχεια της λίστας προτείνει το «American Spy» της  Λόρεν Γουίλκινσον, ένα  κατασκοπικό θρίλερ που μπλέκει τους δεσμούς της οικογένειας, της αγάπης και της χώρας. 

Ακολουθεί το  «The Shallows» του Νίκολας Καρ για την επίδραση του διαδικτύου στις ζωές μας, το  «Lab Girl» της  Χοπ Τζάρεν με τα απομνημονεύματα για τη ζωή μιας γυναίκας επιστήμονα, το «Inland» της Τέα Όμπρεχτ, το «How to Read the Air»του Ντινάου Μενγκέστου για την αμερικανική μεταναστευτική ιστορία και το «Maid» της Στεφανί Λαντ είναι η προσωπική, ατρόμητη οπτική μίας μόνης μητέρας απέναντι στον διαχωρισμό των τάξεων στην Αμερική, μία περιγραφή του λεπτού σκοινιού στο οποίο ισορροπούν πολλές οικογένειες για να τα βγάλουν πέρα, αλλά και μία υπενθύμιση της αξιοπρέπειας όλων των επαγγελμάτων. 

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση