Κορωνοϊός: Αναβάλλεται το Φεστιβάλ Καννών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 10:37 Κορωνοϊός: Αναβάλλεται το Φεστιβάλ Καννών

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση των διοργανωτών του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Αναβάλλεται το φετινό Φεστιβάλ Καννών  καθώς οι διοργανωτές του ανακοίνωσαν, πριν από λίγο, ότι δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά κατά την περίοδο 12 με 23 Μάϊου που είχε προγραμματιστεί. Παρότι μέχρι πριν από λίγες ημέρες οι υπεύθυνοι του λαμπρού φεστιβάλ δήλωναν πως συνεχίζουν κανονικά τις προετοιμασίες, ο παγκόσμιος κίνδυνος του κορωνοϊού τούς ανάγκασε να αλλάξουν γνώμη. Ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί νέες ημερομηνίες, το σενάριο που εξετάζεται, ωστόσο, είναι να διεξαχθεί περί τα τέλη Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου,

Η επίσημη ανακοίνωση 

"Σε αυτήν την εποχή παγκόσμιας κρίσης, οι σκέψεις μας πηγαίνουν στα θύματα του COVID-19 και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους όσους παλεύουν με τον ιό. Σήμερα πήραμε την ακόλουθη απόφαση: Το Φεστιβάλ των Καννών δεν μπορεί να γίνει στις προγραμματισμένες ημερομηνίες, από τις 12 μέχρι τις 23 Μαΐου. Πολλές εκδοχές λαμβάνονται υπόψη για τη διεξαγωγή του, με κυριότερη αυτή μιας απλής αναβολής και διεξαγωγής του στα τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου του 2020.

Μόλις η εξέλιξη της κατάστασης στη Γαλλία και παγκοσμίως μας επιτρέψει να έχουμε πρόσβαση σε ρεαλιστικές πιθανότητες, θα κάνουμε γνωστή την απόφασή μας, πάντοτε σε συμφωνία με τη συνεχή επικοινωνία μας με την Γαλλική Κυβέρνηση και τη Δημοτική Αρχή των Καννών, όπως και με το Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ, την κινηματογραφική βιομηχανία και όλους τους συνεργάτες της διοργάνωσης.

Στο μεταξύ, το Φεστιβάλ των Καννών εκφράζει με δύναμη τη στήριξή του σε όσους μας καλούν να σεβαστούμε τις απαγορεύσεις μετακίνησης στη χώρα και ζητούν να δείξουμε αλληλεγγύη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές σε όλον τον κόσμο."

Προσαρμοσμένη αναζήτηση