«Φρεσκάρισμα» για τη διάβαση πεζών Abbey Road των Beatles

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 21:24 «Φρεσκάρισμα» για τη διάβαση πεζών Abbey Road των Beatles

Με φρέσκο χρώμα πέρασαν τα συνεργεία του δήμου του Λονδίνου την πιο διάσημη διάβαση πεζών στον κόσμο, Abbey Road, η οποία έγινε εξώφυλλο στο ομώνυμο άλμπουμ των Beatles.

Οι άδειοι δρόμοι του Λονδίνου λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έδωσαν την ευκαιρία στα συνεργεία του δήμου της πόλης, να φρεσκάρουν την εμβληματική διάβαση πεζών Abbey Road. Τα συνεργεία πέρασαν με λευκό χρώμα τις λωρίδες της διάβασης πεζών, η οποία είναι η διασημότερη του είδους της στον κόσμο χάρη στους Beatles. Τα θρυλικά «Σκαθάρια» χρησιμοποιούσαν συχνά τη συγκεκριμένη διάβαση και η φωτογραφία τους να την διασχίζουν έγινε εξώφυλλο του ομώνυμου μουσικού τους άλμπουμ, Abbey Road.

Η διάβαση βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τα στούντιο Abbey Road Studios στο βόρειο Λονδίνο, όπου ηχογράφησε το σπουδαίο μουσικό συγκρότημα τους περισσότερους δίσκους του.

Tα συνεργεία του δήμου του Λονδίνου φρεσκάρουν τη διάβαση.

Η φωτογράφιση των τεσσάρων «Σκαθαριών», Τζον Λένον, Πολ Μακ Κάρτνεϊ, Τζορτζ Χάρισον και Ρίνγκο Σταρ, έγινε το πρωινό της 8ης Αυγούστου του 1969 από τον φωτογράφο και φίλο του Λένον, Ιαν Μακμίλαν μετά από ιδέα του Μακ Κάρτνεϊ. Χρειάστηκαν μόλις 10 λεπτά και 6 λήψεις, μέχρι να ολοκληρώσει ο Μακμίλαν τη δουλειά του, η οποία αποτυπώθηκε στο εξώφυλλο του ενδέκατου και τελευταίου δίσκου των διάσημων Beatles.

Η διάβαση επανήλθε 49 χρόνια αργότερα στην επικαιρότητα, όταν τη διέσχισε και πάλι ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ κατευθυνόμενος προς τα Abbey Road Studios και ενώ τον κατέγραφε η κόρη του Μαίρη με το κινητό της. Και όπως βλέπουμε και στο σχετικό video, χρειαζόταν όντως η διάβαση ένα φρεσκαρισματάκι.

πηγή: gazzetta.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση