Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέθανε ο σπουδαίος Ισπανός συγγραφέας Κάρλος Ρουίθ Θαφόν

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 22:19 Πέθανε ο σπουδαίος Ισπανός συγγραφέας Κάρλος Ρουίθ Θαφόν

Σε ηλικία 55 ετών έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Ισπανός συγγραφέας Κάρλος Ρουίθ Θαφόν, ένας από τους πλέον διαβασμένους και αναγνωρισμένους συγγραφείς σε όλο τον κόσμο. Γεννημένος στη Βαρκελώνη το 1964, σπούδασε σε θρησκευτικό σχολείο και σπούδασε πληροφορική. Ξεκίνησε τη λογοτεχνική του καριέρα στα 30 του χρόνια με το εφηβικό μυθιστόρημα El principede la niebla (Βραβείο Edebe) και ακολούθησαν τα El palacio de la medianoche και Las lucesde Septiembre.

Το 2001 εκδόθηκε το πρώτο του μυθιστόρημα για ενηλίκους «Η σκιά του ανέμου»το οποίο πολύ σύντομα εξελίχθηκε σε διεθνές λογοτεχνικό φαινόμενο. Μετά τον "Δον Κιχώτη" θεωρείται το πιο πετυχημένο μυθιστόρημα στην εκδοτική ιστορία της Ισπανίας. Την είδηση του θανάτου του ανήρτησε στο twitter ο εκδοτικός οίκος Planeta βυθίζοντας στη θλίψη τον κόσμο της συγγραφής αλλά και τους αναγνώστες του. Τα έργα του έχουν τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία και έχουν πουλήσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα στις πέντε ηπείρους.

Ο Κάρλος Ρουίθ Θαφόν έδινε μάχη με τον καρκίνο. Πέθανε στο Λος Άντζελες. Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ έστειλε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του συγγραφέα .