Βρετανικό Μουσείο: Αφησαν τα αγάλματα μέσα στη σκόνη -Καθαρίζουν επί τρεις εβδομάδες για να ανοίξουν [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 14:31 Βρετανικό Μουσείο: Αφησαν τα αγάλματα μέσα στη σκόνη -Καθαρίζουν επί τρεις εβδομάδες για να ανοίξουν [εικόνες]

Σε εξέλιξη είναι γιγαντιαία επιχείρηση καθαρισμού του Βρετανικού Μουσείου στο Λονδίνο για την απομάκρυνση της σκόνης που έχει συσσωρευθεί κατά την περίοδο του αποκλεισμού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ξεσκονίζουν εδώ και τρεις εβδομάδες το Βρετανικό Μουσείο

Ομάδες εμπειρογνωμόνων έχουν επιφορτιστεί με τον καθαρισμό των επιφανειών των εκθεμάτων του Μουσείου για την αποφυγή ζημιών από δυνητικά επικίνδυνα σωματίδια σκόνης. Πάνω από 30 μέλη του προσωπικού ξεσκονίζουν πολλές συλλογές εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Independent».

αγαλματα

Ανοίγει 27 Αυγούστου το Βρετανικό Μουσείο
Το Βρετανικό Μουσείο έκλεισε εξαιτίας της πανδημίας, αλλά τώρα πρόκειται να ανοίξει ξανά τις πόρτες του στις 27 Αυγούστου.

Οπως ανέφερε η συντηρήτρια και ειδική για τον καθαρισμό, Φαμπιάνα Πορτόνι, η συσσώρευση σωματιδίων σκόνης σε αρχαία αντικείμενα προκαλεί μακροχρόνιες ζημιές. Η σκόνη προέρχεται από τη ρύπανση που προκαλείται από την κυκλοφορία των οχημάτων ή από επισκέπτες, οι οποίοι τη μεταφέρουν κατά λάθος στο κτίριο με τα ρούχα ή τις ίνες των μαλλιών τους.

«Κατά τη διάρκεια του lockdown, όλες αυτές οι πηγές μειώθηκαν, ωστόσο υπήρχε σκόνη γύρω από το Μουσείο», διευκρίνισε, και προσέθεσε ότι ο αποκλεισμός έδωσε μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία για έναν σε βάθος καθαρισμό.

«Για να μπορέσουμε να καθαρίσουμε πολλά από τα εκθέματα απαιτούνται σκάλες και άλλος εξοπλισμός και πρέπει να το κάνουμε πριν από το άνοιγμα ή μετά το κλείσιμο, οπότε ο χρόνος είναι λίγο περιορισμένος», εξήγησε. «Αλλά τώρα, επειδή το Μουσείο είναι κλειστό, μπορούμε να περνάμε ώρες καθαρίζοντας και δεν υπάρχει βιασύνη, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία για αυτό», συμπλήρωσε.

Το Βρετανικό Μουσείο έως τις 27 Αυγούστου θα συμπληρώσει 163 συνεχείς ημέρες κλειστό. Είναι το μεγαλύτερο διάστημα που έμεινε κλειστό στην ιστορία του, που μετρά 261 χρόνια.
 

Πηγή: iefimerida.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση