Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Ο κορωνοϊός επιβάλλει την διεξαγωγή του αποκλειστικά στο διαδίκτυο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 13:05 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Ο κορωνοϊός επιβάλλει την διεξαγωγή του αποκλειστικά στο διαδίκτυο

Ακυρώνονται όλες οι προγραμματισμένες προβολές στους κινηματογράφους.

 Οι ειδικές συνθήκες της φετινής χρονιάς, που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού, είχε οδηγήσει από νωρίς τους διοργανωτές του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης να έχουν ετοιμάσει διαφορετικά σενάρια για την διεξαγωγή του. Κι όπως αποδείχτηκε η κίνηση αυτή ήταν απολύτως σωστή καθώς η κατάσταση η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η συμπρωτεύουσα επιβάλει την πραγματοποίησή του αποκλειστικά μέσω διαδικτύου χωρίς καμία προβολή ή εκδήλωση σε φυσικό χώρο.

Έτσι λοιπόν η διοίκηση του φεστιβάλ ανακοίνωσε, επισήμως, πως ενεργοποιείται άμεσα το σενάριο της online διοργάνωσης ενώ  ματαιώνονται και οι τρέχουσες προβολές στους κινηματογράφους  Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας. Σε όσους θεατές είχαν αγοράσει εισιτήρια για τις προγραμματισμένες θα τους επιστραφεί το αντίτιμο.

Πιστό στο φετινό σύνθημά του, που είναι «Σινεμά με κάθε τρόπο», το διαδικτυακό 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις Νοεμβρίου και θα περιλαμβάνει περισσότερες από 170 ταινίες από όλο τον κόσμο. Παράλληλα, οι θεάσεις ανά ταινία θα αυξηθούν κατά 40% έτσι ώστε περισσότεροι θεατές, απ’ όλη την Ελλάδα, να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αγαπημένες ταινίες Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

Να σημειωθεί πως, παρά τις δύσκολες συνθήκες, θα ισχύσουν όλες ανεξαιρέτως οι συμβάσεις των εργαζομένων - τόσο αυτές που έχουν ήδη ξεκινήσει, όσο και εκείνες που θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες - , που έχουν προσληφθεί για τις ανάγκες της διοργάνωσης.

Οι διοργανωτές θα σταθούν δίπλα στον ελληνικό κινηματογράφο και τους δημιουργούς του με κάθε τρόπο, μέσα από όλες τις αναπτυξιακές δράσεις της Αγοράς, αλλά και μέσα από νέες πρωτοβουλίες, όπως το Director’s Corner, μια καθημερινή online συνάντηση που στόχο έχει να δικτυώσει τους σκηνοθέτες απ’ όλο τον κόσμο και να τους φέρει πιο κοντά, παρά τις αντιξοότητες της πανδημίας.

Επιπλέον, σχεδιάζουν διαρκώς νέους τρόπους προβολής ταινιών. Γι’ αυτό το λόγο, θα επεκτείνουν τις καλοκαιρινές τους προβολές summertiff και θα οργανώσουν μια εβδομάδα προβολών το καλοκαίρι του 2021, παρουσιάζοντας ταινίες της 61ης διοργάνωσης, με έμφαση φυσικά στον ελληνικό κινηματογράφο με την ελπίδα πως η πανδημία θα έχει αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά

Στο μεταξύ, διερευνώνται ήδη εναλλακτικά σενάρια για την διεξαγωγή του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και επανεξετάζονται τόσο ο τρόπος διεξαγωγής του όσο και οι ημερομηνίες του.

Πηγή: protothema.gr