Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φιλανθρωπική διαδικτυακή δημοπρασία της VERGOS Auctions για το Μουσείο Μαρία Κάλλας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020 13:49 Φιλανθρωπική διαδικτυακή δημοπρασία της VERGOS Auctions  για το Μουσείο Μαρία Κάλλας ΨΥΧΟΠΑΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Πορτρέτο της Μαρίας Κάλλας, μικτή τεχνική σε χαρτί

Με μία φιλανθρωπική δημοπρασία τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν εξ' ολοκλήρου για την υποστήριξη του Ελληνικού Συλλόγου Μαρία Κάλλας, ο Οίκος Δημοπρασιών ΒΕΡΓΟΣ στέκεται αρωγός στον πολιτισμό, σε μια χρονιά που ο χώρος ταλανίζεται από συνεχείς δυσκολίες και αντιξοότητες. Η διαδικτυακή δημοπρασία, θα διεξαχθεί μέσω της ανανεωμένης ιστοσελίδας www.vergosauctions.com το διάστημα 7 έως 14 Δεκεμβρίου 2020, και σε αυτήν μπορούν να συμμετέχουν μέσω μίας απλής διαδικασίας, όλοι όσοι επιθυμούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην υποστήριξη σκοπών που προάγουν τη διεθνή πολιτιστική ταυτότητα της χώρας μας. 

Ειδικότερα, το σύνολο των εσόδων θα διατεθεί για την αγορά προσωπικών αντικειμένων της διεθνούς φήμης σοπράνο, για τον εμπλουτισμό της συλλογής του Μουσείου Μαρία Κάλλας. O Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας ιδρύθηκε με πρωτοβουλία των θαυμαστών της εξέχουσας καλλιτέχνιδας προκειμένου να δημιουργηθεί το ομώνυμο Μουσείο το οποίο θα στεγαστεί στην Αθήνα (Μητροπόλεως 44), σε κτίριο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων.

ΧΡΥΣΑ, Μελέτη για γλυπτό, μολύβι και υδατογραφία σε ρυζόχαρτο - 30x61cm

Τα 150 έργα της πολύ ενδιαφέρουσας δημοπρατούμενης συλλογής περιλαμβάνουν πίνακες, μεταξοτυπίες, γλυπτά καθώς και ιδιαίτερες, σπάνιας θεματολογίας αφίσες. Τα έργα προέρχονται από σύγχρονους και διεθνώς αναγνωρισμένους κυρίως Έλληνες καλλιτέχνες,  μεταξύ των οποίων Άγγελος (Παναγιώτου), Κώστας Βαρότσος, Chryssa, Κωστής Γεωργίου, Μάρα Καρέτσου, Μιχάλης Λεκάκης, Μίλτος Παντελιάς, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Αλέξανδρος Ψυχούλης κ.ά.

Ένα μέρος των έργων της δημοπρατούμενης συλλογής αποτελεί δωρεά των ίδιων των καλλιτεχνών για τον εμπλουτισμό της συλλογής του Μουσείου, ενώ όλα τα υπόλοιπα έργα, δωρίζονται από την προσωπική συλλογή της Προέδρου του Ελληνικού Συλλόγου Μαρία Κάλλας, κα. Λιάνας Σκουρλή.

ΣΤΕΡΗΣ, Η Θάλεια και φίλος, μελάνι, 22x27cm

Η Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Μαρία Κάλλας, κα. Λιάνα Σκουρλή δήλωσε σχετικά: "Η διοργάνωση της φιλανθρωπικής δημοπρασίας από τον Οίκο Δημοπρασιών ΒΕΡΓΟΣ, προσφέρει μία ανάσα ζωής στο μεγαλόπνοο όνειρο του Συλλόγου μας για τη δημιουργία του πρώτου παγκοσμίως Μουσείου Μαρία Κάλλας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Οίκο από τους φίλους της χαρισματικής αυτής προσωπικότητας."

Για περισσότερες πληροφορίες για τους τρόπους συμμετοχής στη δημοπρασία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα  www.vergosauctions.com.