Το μεγαλύτερο φιλί της Αθήνας πάνω σε έναν τοίχο του Μεταξουργείου που έγινε viral

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Απριλίου 2021 18:26 Το μεγαλύτερο φιλί της Αθήνας πάνω σε έναν τοίχο του Μεταξουργείου που έγινε viral

Η Aθήνα, η πόλη μας είναι μια πόλη γεμάτη συναισθήματα. Αυτό έρχεται να μας υπενθυμίσει ένα νέο έργο σε ένα από τους τοίχους της πόλης.

Δύο φιγούρες και ένα φιλί που ενώνει τους Αθηναίους και τους επισκέπτες, ως μια εικόνα τόσο συντροφική και οικεία που κάνει την καρδιά της πόλης να χτυπά πιο δυνατά. Ένα βαθιά ανθρωποκεντρικό, εύκολα κατανοητό και, ταυτόχρονα, σύνθετο έργο, «Το φιλί» του Ηλία Παπαηλιάκη μετατρέπεται σε μια σύγχρονη τοιχογραφία για μια σύγχρονη πόλη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας #OnAthens του Ιδρύματος Ωνάση.

«Το φιλί» εκπέμπει ζωή και αισιοδοξία και «ασπάζεται» από σήμερα περαστικούς και κατοίκους, τονίζοντας την αξία της ανθρώπινης επαφής, ακόμη και σε καιρούς απομόνωσης, όπως αυτή που διανύουμε.

 

 

 

 

Το #OnAthens είναι «μια σειρά έργων για να ακουμπάμε και να ξεκουράζουμε το βλέμμα μας. Έργα παρηγορητικά που έρχονται ως παύση. Σε γειτονιές που έχουν ανάγκη από ανάσες. Έργα που δεν λειτουργούν μόνο διακοσμητικά, αλλά εγείρουν συναισθήματα και συζητήσεις, που έρχονται για να φωτίσουν κόγχες και σημεία που ίσως να μην προσέχαμε ποτέ. Έργα σύγχρονα που συντονίζονται με το παρόν», όπως γράφει στο Ιnstagram η Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση.

Το πρώτο έργο αυτής της πρωτοβουλίας είναι «Το φιλί» βρίσκεται, στην Πλατεία Αυδή, στο Μεταξουργείο κοσμεί τον τοίχο της πολυκατοικίας στην οδό Γιατράκου, σε διάσταση 22 μέτρων και ήδη η Αθήνα το έχει και λατρέψει και το μοιράζεται στα κοινωνικά δίκτυα.

πηγή: jenny.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση