Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down υπογράφει σύμβαση με το Εθνικό Θέατρο - Δείτε βίντεο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021 11:16 Η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down υπογράφει σύμβαση με το Εθνικό Θέατρο - Δείτε βίντεο

Η Λωξάντρα Λούκας ανοίγει τον δρόμο και σε άλλους ηθοποιούς να εισέλθουν στον χώρο του θεάτρου και... γράφει ιστορία

Είναι η πρώτη φορά που θα συμμετάσχει ηθοποιός με σύνδρομο Down στο Εθνικό Θέατρο και ο λόγος γίνεται για την Λωξάντρα Λούκας, την νεαρή ανερχόμενη ηθοποιό που υπέγραψε σύμβαση συνεργασίας το περασμένο Σάββατο, ενόψει της συμμετοχής της σε θεατρική παραγωγή.

Η νεαρή Λωξάντρα κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και μόλις πριν από λίγες μέρες έκανε κατάφερε να ανοίξει τον δρόμο και σε άλλους ηθοποιού με σύνδρομο Down να πραγατοποιήσουν το όνειρό τους. Σύντομα αναμένεται να λάβει μέρος σε παράσταση με την σκηνοθεσία της Ελένης Ευθυμίου.

Η ιστορική στιγμή που υπογράφει την σύμβαση και γίνεται και επισήμως μέλος του Εθνικού Θεάτρου έχει καταγραφεί και κάνει τον γύρο του διαδικτύου - Δείτε το βίντεο:

Το μήνυμα της μητέρας της

«Αγαπημένες φίλες και αγαπημένοι φίλοι, από χθες λαμβάνουμε μηνύματα, τηλεφωνήματα και εισπράττουμε την επιβράβευσή σας για αυτό που έχει καταφέρει η Λωξάνδρα μας.

Εμείς, όμως, τέτοιες “μεγάλες” μέρες που σημαδεύουν τη ζωή μας και μας γεμίζουν συγκίνηση και ελπίδα, σκεφτόμαστε όλες και όλους εσάς. Εσάς που της επιτρέψατε να μην περισσεύει, να μην νιώθει μόνη και απροστάτευτη. Εμείς οι γονείς της και τα αδέλφια της, νιώθουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη για κάθε μία και κάθε έναν από εσάς που την εντάξετε, έστω και λίγο, στη ζωή σας, με όποιον τρόπο μπορούσατε. Όσο κι αν θέλαμε εμείς, η οικογένειά της, δεν θα μπορούσαμε να της δείξουμε τον μεγάλο ΚΟΣΜΟ, όπου ανήκουμε όλες και όλοι αν δεν την συμπεριλαμβάνατε στη ζωή σας.

Έγινε γιατί της το επιτρέψατε. Ευχαριστούμε για όλες τις ευχές και την αγάπη που δεχόμαστε εκ μέρους της Loxandra και σας τις επιστρέφουμε με ευγνωμοσύνη».