Πέθανε ο Σταμάτης Γιαννούλης – Θλίψη στον χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Απριλίου 2022 18:20 Πέθανε ο Σταμάτης Γιαννούλης – Θλίψη στον χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης

Έφυγε από τη ζωή ο κινηματογραφιστής Σταμάτης Γιαννούλης. Συνεργάστηκε με κορυφαίους Έλληνες σκηνοθέτες, όπως οι, Σταύρος Τορνές, Περικλής Χούρσογλου, Σωτήρης Γκορίτσας. Έβαλε τη σφραγίδα του σε αγαπημένες ταινίες, όπως το «Βαλκανιζατέρ» του Γκορίτσα.

Ένας από τους σημαντικότερους κινηματογραφιστές σκηνοθέτες, ο Σταμάτης Γιαννούλης έχασε τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο, σκορπώντας θλίψη στον κόσμο του σινεμά, αλλά και της τηλεόρασης. Έβαλε την καλλιτεχνική του υπογραφή και στις ταινίες «Ένας Ερωδιός για την Γερμανία», «Μπαλαμός», «Καρκαλού», «Λευτέρης Δημακόπουλος», «Εφήμερη Πόλη», «Έναστρος Θόλος», «Ο κύριος με τα γκρι», «Από το χιόνι» και το «Βαλκανιζατέρ».

Επιπλέον, η πρώτη ταινία μικρού μήκους που σκηνοθέτησε, η «Lucy», συμμετείχε το 2016 στο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας.

Παράλληλα εργάστηκε και στη μικρή οθόνη για τις ανάγκες της εκπομπής «Το Αλάτι της Γης» και της σειράς «Ο Πρίγκηπας».

Ο Σταμάτης Γιαννούλης υπήρξε, επίσης, ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών.

Σταμάτης Γιαννούλης: Αντίο από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Για την απώλεια του διευθυντή φωτογραφίας, σκηνοθέτη Σταμάτη Γιαννούλη που έφυγε την Τρίτη (26.04.2022) από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εκφράζει βαθιά συλλυπητήρια στους οικείους του και την κινηματογραφική κοινότητα.

«Η απώλεια του Σταμάτη Γιαννούλη θλίβει την κινηματογραφική μας κοινότητα. Ο Σταμάτης Γιαννούλης υπήρξε διευθυντής φωτογραφίας αλλά και σκηνοθέτης. Το βλέμμα του και η ευαισθησία του άφησαν το αποτύπωμά τους σε σημαντικές ταινίες όπως: «Μπαλαμός» και «Καρκαλού» του Σταύρου Τορνέ, «Λευτέρης Δημακόπουλος» και «Ο κύριος με τα γκρί» του Περικλή Χούρσογλου, «Από το χιόνι» και «Βαλκανιζατέρ» του Σωτήρη Γκορίτσα, «Εφήμερη πόλη» του Γιώργου Ζαφείρη, αναφέρει το μήνυμα του ΕΚΚ.

Η κηδεία του Σταμάτη Γιαννούλη θα γίνει την Παρασκευή 29 Απριλίου, στις 13:30 από το κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου.

πηγή: newsit.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση