Σπουδαίο διεθνές βραβείο στο Μέγαρο Μουσικής: Για τη ζωντανή αναμετάδοση συναυλίας από τη Δήλο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 15:04 Σπουδαίο διεθνές βραβείο στο Μέγαρο Μουσικής: Για τη ζωντανή αναμετάδοση συναυλίας από τη Δήλο

Ένα σπουδαίο βραβείο απέσπασε το Μέγαρο Μουσικής από τον σημαντικό διεθνή θεσμό Golden Prague Festival.

Η μεγαλειώδης συναυλία του ALPHA MISSION- ΔELOS «Οι [αβέβαιες] τέσσερις εποχές», που μεταδόθηκε ζωντανά από τη Δήλο στις 30 Μαΐου σε όλη την Ευρώπη, αλλά και στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, κέρδισε το βραβείο καλύτερης τηλεοπτικής συναυλίας στο 59ο Golden Prague International Festival, τη διεθνή διοργάνωση που παρουσιάζει τα καλύτερα μουσικά και χορευτικά τηλεοπτικά προγράμματα του κόσμου.

Το σπουδαίο βραβείο CZECH CRYSTAL – RECORDINGS OF CONCERT PERFORMANCE αποτελεί μεγάλη επιβράβευση για τον σκοπό του ALPHA MISSION- ΔELOS, ο οποίος είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με την κλιματική κρίση και η δράση για τη δημιουργία ενός νέου οικολογικού πολιτισμού.

Το βραβείο έρχεται να αναγνωρίσει ότι ο πολιτισμός είναι ο κοινός τόπος της ανθρωπότητας και ότι η μουσική αποτελεί την κοινή γλώσσα που εκφράζει ταυτόχρονα τη χαρά της δημιουργίας και της συνάντησης, αλλά και την ανησυχία για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Η συναυλία «ALPHA MISSION - ΔELOS και Οι [αβέβαιες] τέσσερις εποχές» ήταν συμπαραγωγή του World Human Forum και των τηλεοπτικών καναλιών ARTE/ZDF, σε σύμπραξη με την Europa Nostra, το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. Καλλιτεχνικός εταίρος της εκδήλωσης ήταν η Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επικοινωνιακός εταίρος ήταν η ΕΡΤ.

Ο θεαματικός, από άποψη τοπίου και αρχαιολογίας, χώρος της συναυλίας ήταν το ακατοίκητο νησί της Δήλου, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και μυθική γενέτειρα της Αρτέμιδος και του Απόλλωνα, που για πρώτη φορά στην προαιώνια ιστορία του υποδέχτηκε μια ορχήστρα κλασικής μουσικής σε μια συναυλία διεθνούς εμβέλειας και μεγάλης συμβολικής αξίας, που σχεδιάστηκε ειδικά για να υπογραμμίσει ότι το μέλλον του πλανήτη παραμένει αβέβαιο, αν δεν δράσουμε το συντομότερο δυνατό.

Συμμετείχαν η ουκρανικής καταγωγής βιολονίστα Diana Tishchenko, ο Έλληνας δεξιοτέχνης της λύρας Σωκράτης Σινόπουλος και η Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUYO), μαζί με μουσικούς από την Ουκρανία και την Ρωσία.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση