Φεστιβάλ animation στην Θεσσαλονίκη με καλεσμένους από Star Wars, Disney και Netflix

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 15:37 Φεστιβάλ animation στην Θεσσαλονίκη με καλεσμένους από Star Wars, Disney και Netflix

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ animation, με καλεσμένους από το Star Wars τη Disney και το Netflix θα γίνει στην Θεσσαλονίκη με προβολές περισσότερων από 100 ταινιών. Οι animators του «Taf Festival» από Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ θα βρεθούν για ένατη χρονιά στην Αποθήκη Δ’ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

«Η Θεσσαλονίκη αγαπάει το animation», αναφέρει στο ThessToday.gr η υπεύθυνη προγράμματος του «Taf Festival», Χρύσα Γκούμα, η οποία σημειώνει πως οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ταινίες αλλά και ομιλίες και masterclasses από καταξιωμένα πρόσωπα που ήρθαν από το εξωτερικό στη Θεσσαλονίκη ως καλεσμένοι της διοργάνωσης.

Μερικά από τα σπουδαιότερα ονόματα των καλεσμένων που θα εμφανιστούν στο φετινό πρόγραμμα είναι αυτό του John Harvey, ο οποίος έχει δουλέψει για το franchise του Star Wars, του Dan Hornick, ο οποίος βρίσκεται στη βιομηχανία του CGI εδώ και 25 χρόνια και έχει δουλέψει για μεγάλες παραγωγές όπως το Avatar, και της Πέπης Θεοδωρά, η οποία είναι Ελληνοκαναδή σεναριογράφος και έχει συνεργαστεί με εταιρείες όπως η Disney, η Warner Bros και το Netflix.

Τα βραβεία του διαγωνισμού

Το φεστιβάλ από τις 21 ως τις 24 Οκτωβρίου θα διεξάγεται φυσικά και από τις 25 ως τις 30 Οκτωβρίου διαδικτυακά, Πέραν των ομιλιών και των masterclasses που θα εκπονήσουν οι καλεσμένοι, ενδιαφέρον έχει και το διαγωνιστικό κομμάτι, καθώς περί τους 140 animators, 30 από την Ελλάδα και 110 από το εξωτερικό συμμετέχουν με τη δική τους ταινία μικρού μήκους (από 2 ως 25 λεπτά) στο Taf Festival διεκδικώντας ένα από τα εξής βραβεία: Βραβείο storytelling, μαθητικό, βραβείο καλύτερης ταινίας, βραβείο Select Respect, βραβείο Taf Kids δηλαδή καλύτερης ταινίας για παιδιά και βραβείο κοινού, όπου το κοινό μπορεί να ψηφίσει online την ταινία που του άρεσε περισσότερο. ταινίες.

Οι προβολές

Οι προβολές ταινιών χωρίζονται σε δύο τμήματα. Ο ένας είναι ο διεθνής διαγωνισμός animation και ο δεύτερος είναι ο πανελλήνιος. Όλες οι ταινίες θα παιχτούν τη Δευτέρα σε μια ειδική προβολή με το όνομα Greek Panorama. Πέραν των ταινιών το βράδυ του Σαββάτου θα διεξαχθεί ένα Halloween special, με αφιέρωμα στις ταινίες τρόμου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση