Λεωνίδας Καβάκος - Γιούτζα Ουάνγκ: Ο διεθνούς φήμης βιολονίστας σε ένα κοινό ρεσιτάλ με την καταξιωμένη Κινέζα πιανίστα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2022 16:06 Λεωνίδας Καβάκος - Γιούτζα Ουάνγκ: Ο διεθνούς φήμης βιολονίστας σε ένα κοινό ρεσιτάλ με την καταξιωμένη Κινέζα πιανίστα

Η ξεχωριστή αυτή μουσική συνάντηση θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Δύο κορυφαίοι σολίστες της  κλασικής μουσικής παγκοσμίως ενώνουν τις καλλιτεχνικές δυνάμεις τους. Ο λόγος για την την διάσημη Κινέζα πιανίστα Γιούτζα Ουάνγκ και τον σπουδαίο ‘Ελληνα βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο οι οποίο θα δώσουν σε ένα κοινό ρεσιτάλ, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν στο αθηναϊκό κοινό θα περιλαμβάνει τρεις από τις ωραιότερες σονάτες του παγκόσμιου ρεπερτορίου για βιολί και πιάνο. Συγκεκριμένα θα αποδώσουν, με τον μοναδικό ερμηνευτικό τρόπο τους, τις σονάτες για βιολί και πιάνο αρ. 1 του Γιοχάννες Μπραμς και αρ. 2 του Ρόμπερτ Σούμαν καθώς και την μοναδική Σονάτα για βιολί και πιάνο που έγραψε ο Λέος Γιάνατσεκ.

Η εμφάνιση της Yuja Wang και του Λεωνίδα Καβάκου στο Μέγαρο πραγματοποιείται με τη χορηγία της ΑΙΓΕΑΣ–ΑΜΚΕ πολιτιστικού & κοινωφελούς έργου στο πλαίσιο των κύκλων Μεγάλοι Ερμηνευτές – Violin Masters.

Πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση