Ο Ντιέγκο Ριβέρα «νίκησε» τη Φρίντα Κάλο στους Σόθμπι

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018 10:23 Ο Ντιέγκο Ριβέρα «νίκησε» τη Φρίντα Κάλο στους Σόθμπι

Ένας πίνακας του Μεξικανού ζωγράφου Ντιέγκο Ριβέρα είναι από σήμερα το ακριβότερο έργο Λατινοαμερικανού καλλιτέχνη στην ιστορία των δημοπρασιών, αφού πουλήθηκε για σχεδόν 10 εκατομμύρια δολάρια στη Νέα Υόρκη.

Ο πίνακας Los Rivales ("Οι Αντίπαλοι") πουλήθηκε έναντι 9,76 εκατομμυρίων δολαρίων από τον οίκο Crhistie's. Ζωγραφίστηκε το 1931 και εικονίζει δύο άνδρες κατά τη διάρκεια μιας παραδοσιακής μεξικάνικης γιορτής.

Μέχρι σήμερα, το ρεκόρ κατείχε ένα έργο της Φρίντα Κάλο, της συζύγου του Ριβέρα, το οποίο πουλήθηκε σε δημοπρασία το 2016 για 8 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για το έργο "Γυμνές στο δάσος" που φιλοτέχνησε η ζωγράφος το 1939.

Το ακριβότερο έργο Λατινοαμερικανού καλλιτέχνη που έχει πουληθεί ποτέ σε ιδιώτη, εκτός διαδικασίας δημοπρασιών, είναι ο Χορός στο Τεουαντεπέκ", επίσης του Ριβέρα. Ο πίανκας πουλήθηκε το 2016 στον Αργεντινό συλλέκτη Εντουάρντο Κονσταντίνι έναντι 15,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο ARTnews, οι "Αντίπαλοι" πουλήθηκαν σε ανώνυμο συλλέκτη που συμμετείχε τηλεφωνικά στη δημοπρασία.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση