H Google αφιερώνει το Doodle στον πρωτοπόρο του διαδικτύου Μιχάλη Δερτούζο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 11:21 H Google αφιερώνει το Doodle στον πρωτοπόρο του διαδικτύου Μιχάλη Δερτούζο

Τα 82 χρόνια από τη γέννηση του καθηγητή και οραματιστή του διαδικτύου, Μιχάλη Δερτούζου, τιμά με Doodle η Google.

O Μιχάλης Δερτούζος γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1936 και πέθανε στις 27 Αυγούστου 2001. Ήταν καθηγητής και διευθυντής του Εργαστηρίου Επιστήμης Υπολογιστών (LCS, Laboratory For Computer Science)) του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασσαχουσέτης (MIT).

Διείδε από νωρίς την εξάπλωση της χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και αναγνωρίστηκε ως πρωτοπόρος της τεχνολογίας.

Δείτε το Doodle της Google

Ο Μιχάλης Δερτούζος «θεμελίωσε» αυτό που ονομάζεται Web 2.0.

Το 1980 προέβλεψε την εξέλιξη του σημερινού κόσμου της πληροφορίας με ακρίβεια.

Με την καθοδήγηση του Μιχάλη Δερτούζου το LCS δημιούργησε τα spreadsheets, το δίκτυο Ethernet, την ταμπλέτα γραφικών το γραφικό σύστημα επικοινωνίας με τον υπολογιστή και τα X Windows.

Όλες αυτές οι καινοτομίες θεμελίωσαν το αύριο στο Διαδίκτυο. «Ονειρεύομαι ακόμα τον ελληνισμό σε όλη την οικουμένη να χρησιμοποιεί τη νέα τεχνολογία της πληροφορικής για να δενόμαστε σφιχτά, ο ένας με τον άλλο, οι Έλληνες της διασποράς συνάμα με τους Έλληνες της Μεσογείου, δημιουργώντας έτσι μια νέα Ελλάδα. Ίσως, με τα χρόνια, αυτή η γεωγραφικά διεσπαρμένη αλλά ηλεκτρονικά συνδεδεμένη Ελλάδα μπορεί να πλησιάσει την έννοια «ελληνικό έθνος» πιο πιστά από τη σημερινή ελληνική χώρα με τους αναπόφευκτους περιορισμούς γης και πληθυσμού» έγραφε στο βιβλίο του «Τι μέλλει γενέσθαι» που κυκλοφόρησε στα ελληνικά το 1998.

reader.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση