«God of War» και «Red Dead Redemption 2» κυριάρχησαν στα "Όσκαρ των βιντεοπαιχνιδιών"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 12:33 «God of War» και «Red Dead Redemption 2» κυριάρχησαν στα "Όσκαρ των βιντεοπαιχνιδιών"

Τα δύο παιχνίδια με τις περισσότερες υποψηφιότητες (8) πήραν και τα περισσότερα βραβεία στη χθεσινοβραδινή απονομή των Game Awards, των Όσκαρ των βιντεοπαιχνιδιών.

Τέσσερα για το «Red Dead Redemption 2» και τρία για το «God of War», ωστόσο το δεύτερο κέρδισε τις εντυπώσεις μαζεύοντας πιο σημαντικές διακρίσεις (παιχνίδι της χρονιάς, καλύτερη σκηνοθεσία, καλύτερο action/adventure παιχνίδι). Χωρίς βραβείο έμεινε παραδόξως το «Assassin's Creed Odyssey», δείγμα του πόσο καλή χρονιά ήταν η φετινή για τα video games. Ας δούμε τους τίτλους που ξεχώρισαν:

God of War

Επικράτησαν κατά κράτος ο... Κράτος και ο γιος του, κερδίζοντας τρία μεγάλα βραβεία: παιχνίδι της χρονιάς, καλύτερη σκηνοθεσία και καλύτερο action/adventure παιχνίδι. Η μετάβαση από την αρχαία ελληνική μυθολογία στη σκανδιναβική ανανέωσε τη σειρά παιχνιδιών που είχε αρχίσει να εμφανίζει σημάδια κόπωσης. Και, όπως δείχνουν τα πράγματα, πηγαίνουμε για μία σκανδιναβική τριλογία «God of War». Τυχεροί οι κάτοχοι PlayStation, καθώς το παιχνίδι κυκλοφορεί αποκλειστικά για τη δική τους κονσόλα.

Red Dead Redemption 2

Το εντυπωσιακό από κάθε άποψη γουέστερν της Rockstar Games κέρδισε τα βραβεία σεναρίου, καλύτερης μουσικής, καλύτερου σχεδιασμού και καλύτερης ερμηνείας για τον Ρότζερ Κλαρκ, στο ρόλο του Άρθουρ Μόργκαν – άξιος, αν και υποστηρίζαμε τη «δική μας» Μελισσάνθη Μάχουτ ως Κασσάνδρα στο «Assassin's Creed Odyssey». Τώρα που κυκλοφόρησε και η online έκδοσή του, το μέλλον προβλέπεται ακόμη λαμπρότερο για το παιχνίδι που απέδειξε ότι είναι πολλά παραπάνω από ένα «Grand Theft Auto» με καουμπόιδες.

Celeste

Το παιχνίδι-έκπληξη της χρονιάς, καθώς κατάφερε να διεκδικήσει τον τίτλο του video game της χρονιάς ανάμεσα σε μεγαθήρια. Δεν προέρχεται από κάποιο μεγάλο στούντιο, αλλά από δύο Καναδούς developers, που έφτιαξαν τη βασική του εκδοχή μέσα σε τέσσερις μέρες! To «Celeste» είναι ένα πανδύσκολο platform game παλαιάς κοπής, που οπτικά μοιάζει σαν να βγήκε από μία Super Nintendo των 90s, και έχει για ηρωίδα μία κοπέλα που προσπαθεί να ανέβει σε ένα βουνό. Kέρδισε τα βραβεία ανεξάρτητου παιχνιδιού και παιχνιδιού με αντίκτυπο (βραβείο για παιχνίδια που έχουν κοινωνικά μηνύματα ή δίνουν τροφή για σκέψη, γενικότερα).

Fortnite

Το παιχνίδι-φαινόμενο με πάνω από 200 εκατομμύρια παίχτες σε όλο τον κόσμο δεν υπήρχε περίπτωση να μείνει χωρίς βραβείο. Κέρδισε δύο από τα τέσσερα που διεκδικούσε: καλύτερο multiplayer παιχνίδι και καλύτερο συνεχιζόμενο παιχνίδι, χάνοντας τα βραβεία καλύτερου παιχνιδιού για κινητά και καλύτερου παιχνιδιού esports. Ωστόσο με έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων κάθε μήνα, η Epic Games δεν θα πρέπει να στεναχωρήθηκε πολύ...

Οι υπόλοιποι νικητές

Καλύτερη καλλιτεχνική διεύθυνση: Return of the Obra Dinn
Καλύτερο παιχνίδι για κινητά: Florence
Καλύτερο παιχνίδι AR/VR: ASTRO BOT Rescue Mission
Καλύτερο παιχνίδι action: Dead Cells
Καλύτερο RPG: Monster Hunter: World

Καλύτερο fighting game: Dragon Ball FighterZ
Καλύτερο οικογενειακό παιχνίδι: Overcooked 2
Καλύτερο παιχνίδι strategy: Into the Breach
Καλύτερο παιχνίδι sports/racing: Forza Horizon 4
Καλύτερο φοιτητικό παιχνίδι: Combat 2018
Καλύτερο ντεμπούτο σε ανεξάρτητο παιχνίδι: The Messenger

Reader.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση